Bilanțul ploilor din week-end. Natura s-a dezlănțuit și a lăsat prăpăd în urmă. Vremea nu se îmbunează, anunță meteorologii

Iunie 14 10:01 2021 by sansanews.ro

Pompierii  au făcut bilanțul în urma ploilor abundente care s-au abătut asupra județului în week-end. Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, locotenent George Crețu, vineri, pompierii au intervenit la Vernești și la Vadu Pașii, unde apa a inundat curțile și beciurile din 3 gospodării.

Cele mai mari probleme s-au înregistrat sâmbătă atunci când pompierii au avut 15 intervenții după ce meteorologii au emis trei avertizări cod portocaliu una după cealaltă, care au vizat mare parte din județ.

Astfel, la Berca, pompierii au intervenit în sprijinul a 6 familii, la Vernești au fost inundate 8 gospodării, o altă intervenție fiind la Mărăcineni. Apa a intrat în curți și în beciuri, a distrus grădinile și a făcut ca pe câmpuri să se producă băltiri, care afectează culturile.

Duminică, pompierii au intervenit în sprijinul unei familii din Beceni, afectată, de asemenea, de ploile abundente.

Pompierii din întreg județul au intervenit în week-end în sprijinul oamenilor. Angajați din toate subunitățile din județ au fost mobilizați în acțiuni pentru îndepărtarea efectelor naturii, care s a dezlănțuit. În contextul în care ploile vor continua, pompierii atrag atenția gospodarilor să-și curețe  șanțurile și rigolele, pentru ca apa rezultată în urma precipitațiilor să aibă unde să se scurgă și să se evite astfel inundarea gospodăriilor. 

Și, după un... [Citește articolul integral pe sansanews.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%