Astăzi am putea afla sentinţa / Dosarul Orizont: a fost sau nu „alba-neagra“ cu terenurile Experimentalei? • Opinia Buzău

Februarie 21 22:07 2018 by opiniabuzau

La Tribunalul Dâmboviţa s-ar putea pronunţa astăzi o primă sentinţă în celebrul dosar „Orizont“, în care fostul primar al Buzăului, Constantin Boşcodeală, este judecat pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în legătură cu trecerea ilegală a unui teren folosit de Staţiunea de ­Cer­cetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău din domeniul public al statului, în cel privat al municipiului Buzău. Împreună cu Boşcodeală, în faţa instanţei au mai ajuns, sub aceeaşi acuzare, Viorica Stana, care la data faptelor era director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Buzău, şi Trandafir Nicolae, care la acea dată era director al Staţiunii de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău.

Dosarul se află pe rolul instanţei din Târgovişte din data de 30 mai 2014, iar în cei aproape patru ani de cercetare judecătorească au fost consumate peste 40 de termene, multe dintre acestea în aşteptatea unor expertize care facă facă lumină în acest caz. Potri­vit unor surse apropiate cauzei, documentele evaluatorilor ar fi confirmat realitatea din teren: un fel de „alba-neagra“ cu pământul statului.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%