Anton Nicolae: „Îmi doresc de la elevii mei să-şi onoreze cartea lor de vizită şi să aibă foame de performanţă”

Decembrie 30 10:58 2020 by scm-gloriabuzau.ro

„Îmi place foarte mult să călătoresc. De aceea mi-am propus ca după ce ies la pensie să mă plimb în oraşele din Europa cu fotbal avansat”, declara pentru adevărul.ro, în urmă cu zece ani, Anton Nicolae.

Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, deoarece, tot atunci, tehnicianul buzoian recunoştea: „Îmi place foarte mult viaţa aceasta trepidantă de antrenor. Îmi place foarte mult să lupt şi să câştig. Îmi plac jucătorii cu mentalitate de învingători”.

Astfel, după mai bine de 40 de ani, Anton Nicolae a hotărât să rămână în iarbă, în prezent conducând, de pe bancă, destinul grupei de juniori U17 de la SCM Gloria Buzău.

A trecut rapid  de la jocul de pe maidanul din cartierul Poştă pe gazonul clubului Metalul din Buzău, la care a fost legitimat la vârsta de 14 ani.

„Am început să joc fotbal de copil, iar la început participam la campionatele dintre străzi. În anii ’60 se făceau selecţii pe stadionul clubului Gloria Buzău. Acolo am fost remarcat prima dată de profesorul Ciubotaru de la Şcoala 11. A urmat apoi legitimarea ca junior la clubul Metalul, unde am jucat până la plecarea mea în armată din anul 1973.”

După ce a evoluat, pe rând, ca senior, la cluburile de fotbal Rapid Feteşti, Gloria Buzău, Petrolul Berca, Chimia Buzău şi Metalul, fostul antrenor Camil Oprişan i-a descoperit calitățile de tehnician.

Anton Nicolae (dreapta), alături de juniorii U17, la SCM Gloria... [Citește articolul integral pe scm-gloriabuzau.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%