ORAȘUL BUZĂU, PE PUNCTUL DE A IEȘI DIN SCENARIUL ROȘU. Astăzi se decide totul – Şansa News

Decembrie 30 10:18 2020 by buzau.net

Municipiul Buzău, la un pas de a ieși din scenariul roșu. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență se întrunește miercuri, 30 decembrie, și ia în discuție ridicarea scenariului roșu în care s-a aflat Buzăul în ultimele săptămâni, din cauza numărului mare de persoane infectate cu coronavirus.

Cum rata de îmbolnăvire a scăzut la nivelul orasului Buzău sub 3 la mia de locuitori, autoritățile vor lua în discuție trecerea municipiului reședință de județ in scenariul galben, scrie sansanews.ro.

”Astăzi expiră cele 14 zile de restricții impuse la nivelul municipiului Buzău, ca urmare a creșterii pragului de peste 3 îmbolnăviri la mia de locuitori. Urmează ca în decursul zilei de astăzi, CJSU să emită o nouă hotărâre conform ratei de incidență cuprinsă între pragul de 1,5 și maximul de 3 la mia de locuitori, așa cum înregistrează municipiul Buzău în cursul zilei de astăzi.”

Odată ridicat scenariul roșu, parte din restricțiile impuse în municipiul Buzău, în ultimele săptămâni, vor fi ridicate.

” Măsurile vor fi ceva mai relaxate. Se vor putea deschide cinematografele, cafenelele și restaurantele, la interior, dar la o capacitate de 30 la sută, se vor putea deschide agențiile loto și jocurile de noroc„ a mai declarat reprezentantul Prefecturii Buzău.

Municipiul Buzău este din 6 noiembrie 2020 în scenariul roșu. De atunci, regulile împotriva răspândirii noului coronavirus au fost mult mai dure, iar printre cei mai afectaţi au fost patronii restaurantelor şi cafenelor. Activitatea acestora a fost suspendată. Închise au fost şi cinematografele şi teatrele. Nu a fost permisă nici organizarea de spectacole sau concerte. De asemenea, a fost interzisă activitatea în sălile de jocuri de noroc.

Atenție, însă! Și în scenariul galben, vor fi restricții. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă doar în limita a 30% din capacitatea maximă. De asemenea, la o masă nu este permisă aşezarea unui grup mai mare de şase persoane.

Pe de altă parte, vor fi valabile în continuare restricţiile impuse la nivel naţional: nu va fi permisă organizarea de petreceri, iar programul localurilor se va încheia la ora 23.00. În plus, deplasările în intervalul orar 23.00-5.00 se vor face doar pe baza unei declaraţii pe propria răspundere şi doar pentru un motiv bine întemeiat.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%