Amenajarea unei zone de promenadă, printre proiectele de infrastructură anunţate pentru municipiul Buzău

Ianuarie 8 18:46 2020 by adevarul.ro

Primarul Buzăului a anunţat cele mai importante investiţii care vor demara în acest an. Unul dintre proiecte vizează modernizarea a trei importante artere de circulaţie din municipiul Buzău: Bulevardul Unirii, Bulevardul Industriei şi strada Transilvaniei. Aceste străzi vor fi reabilitate cu fonduri europene.

Valoarea totală a proiectului este de 88,3 milioane de lei, bani europeni. Primăria Buzău va contribui la proiect cu un procent de 2 la sută din valoarea totală a investiţiei, adică 1,76 de milioane de lei. Edilul şef al Buzăului, Constantin Toma, speră ca tot în 2020 să demareze un alt proiect anunţat acum aproape 3 ani: amenajarea Iazului Morilor.Potrivit studiului de fezabilitate, pe o distanţă de 250 de metri, încadrată de spaţii verzi, vor fi amenajate un canal cu apă, locuri de joacă pentru copii, o zonă de promenadă, mai multe locuri de parcare, precum şi un muzeu. Iazul va avea o adâncime maximă de 1,50 m şi va fi conectat la canalul de irigaţie lazul Morilor, printr-un sistem hidrotehnic ce îi va asigura admisia, respectiv evacuarea apei. Astfel, se va asigura o curgere permanentă a apei. Vegetaţia plantată în albie va fi specifică solurilor cu umiditate crescută, plante specifice zonei Buzăului. Va exista şi o zonă de relaxare, o mini-cafenea. După respectarea paşilor birocratici, Primăria va lansa licitaţia iar lucrările vor demara imediat după desemnarea câştigătorului.În această primăvară, vor începe şi lucrările de modenizare a Stadionului de atletism. Arena va avea o pistă nouă de alergare, o tribună cu aproximativ 1.500 de scaune şi o tabelă electronică.Un proiect demarat anul trecut şi care se va finaliza în 2020 vizează reabilitarea clădirii Bazarului, din centrul oraşului. După ce va fi dat în folosinţă, imobilul va găzdui birouri ale Primăriei Buzău şi ghişee de lucru cu publicul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Sursa: adevarul.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%