Alunecarea masivă de teren din Nehoiu continuă să macine zona Grihotiș – Beteringhești

Iunie 14 15:32 2021 by infobaragan.ro

Calamitatea afectează o suprafață considerabilă, estimată la aproximativ 30 de hectare. O primă măsură a fost devierea cursului unui izvor care trecea chiar prin acea zonă.

Pământul a continuat să o ia la vale încă de săptămâna trecută, iar echipe de la ISU Buzau au fost trimise în zonă pentru monitorizare permanentă, chiar dacă alunecarea se manifestă departe de casele oamenilor și de drumurile publice.

Echipe de specialiști de la Prefectura Buzău au ajuns în week-end în localitate pentru o primă evaluare a acestui fenomen îngrijorător.

Potrivit primarului din Nehoiu, Ionuț Milea, alunecarea de teren se întinde pe o suprafață însemnată de pădure și pășune, fără a fi case sau drumuri în zonă.

”Cauzele sunt naturale, nu se raportează la intervenții umane – construcții sau amenajări – care să vicieze structura și profilul solului, dar natura exactă a lor nu o putem preciza fără un raport de specialitate. Expertiza ne va îndruma către următoarea etapă, aceea a limitării și consolidării zonei”, anunță Ionuț Miea, primarul din Nehoiu.

Acesta precizează că una dintre măsurile de necesitate pe care autoritățile le-au luat a fost devierea cursului de apă al izvorului Grihotiș Beteringhești, către zona Arsele.

”Îi rog pe locuitorii din Arsele să nu intre în panică, deoarece devierea cursului nu presupune și mărirea debitului, astfel că nu se vor înregistra pagube... [Citește articolul integral pe infobaragan.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%