Al doilea focar de gripă în Buzău, în mai puțin de o săptămână

Ianuarie 22 22:07 2023 by sanatateabuzoiana.ro

Este vorba tot despre o unitate de învățământ, dar de această dată este o grădiniță din municipiul reședință de județ, unde copiii sunt mult mai vulnerabili, fiind mult mai mici. , scrie sanatateabuzoiana.ro.

Direcția de Sănătate Publică din Buzău a declarat al doilea focar de gripă din acest sezon, în mai puțin de o săptămână. Și de această dată este vorba tot despre o unitate de învățământ, ceea ce confirmă temerile medicilor de la momentul reluării cursurilor, după vacanța de iarnă, când au estimat că revenirea copiilor în colectivitate va favoriza răspândirea virusului.

După declararea, marți, a primului focar de gripă din județ, la o școală generală din comuna Smeeni, al doilea focar de gripă din județ a dost declarat vineri, în municipiul Buzău, la una dintre cele mai mari gradinițe din oraș – grădinița cu program prelungit Bobocei, din cartietul Micro 3.

„În ultima săptămână am avut trei cazuri de gripă, la grădinuța Bobocei. Doi dintre ei au fost confirmați în urma unor teste rapide, la medicul de familie, și unul la DSP, cu test PCR. Deși nu toate cele trei sunt din aceeași clasă, pentru că vorbim despre o grădiniță cu program prelungit, unde pe de o parte, copiii sunt mult mai vulnerabili, fiind mici, iar pe de altă parte, am declarat focar, pentru a lua toate măsurile de limitare a răspândirii virusului”, a precizat dr. Carmen Scântei, epidemiologiul șef al DSP Buzău.

Pe de altă parte, epidemiologul șef al județului spune că au...

Citește articolul integral pe sanatateabuzoiana.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%