ACUM: Se montează figurinele ce vor lumina orașul (FOTO)

Noiembrie 21 16:29 2020 by buzau.net

Sărac în manifestări publice dar bogat în luminițe! Așa va arată municipiul Buzău în perioada sărbătorilor de iarnă petrecute în pandemie. Contractul privind asigurarea iluminatului festiv a fost astăzi semnat așa că de mâine, 19 noiembrie, firma câștigătoare se va apuca de treabă.

”Anul acesta iluminatul de sărbători va fi realizat de o firmă din Buzău, aceeași care a realizat și iluminatul inteligent de pe podul Dragaica. Este o firmă cu experiență în domeniu, în ultimii ani asigurând iluminatul de sărbători și în marile orașe precum București, Botoșani, Galați, Deva, piatra Neamț și chiar în zone turistice cum sunt Bușteni, Predeal, Azuga, Râșnov”, au precizat reprezentanții Primăriei Buzău, scrie sansanews.ro.

Figurine gigant 3D, în general albe

Firma care va asigura, în premieră, iluminatul de sărbători în municipiu propune buzoienilor un oraș ca în povești, cu figurine complet noi și un concept de culori inedit. Mai exact, întregul decor se va axa pe figurine de mari dimensiuni, de tip 3D. În ceea ce privește culorile, coordonatorul lucrării și-a propus ca baza să fie albul.

”Figurinele luminoase sunt de mari dimensiuni, executate la înalte standard de calitate. Toate obiectele sunt fabricate în Europa, Led-urile au consum foarte redus de energie și luminozitate foarte mare. Marea majoritate a obiectelor sunt noi, nu au mai fost utilizate în vreo locație din România. Au grad de protecție maxim la intemperii IP68, și o mare densitate de LED-uri. Sunt certificate CE, și sunt însoțite de rapoarte de testare de la laboratoare de prestigiu din Europa. Nu vor fi amestecuri de culori, mixaje îndoielnice ci totul se va baza pe culoarea alba, alb-cald și alb-rece, cu flash-uri contrastante”, a spus pentru sansanews.ro Eugen Duca, directorul firmei.

Ren, sfere și brad cu pasaj de trecere pe Platoul Dacia

Montatul luminițelor va începe chiar de mâine, iar în centrul atenției va fi Palatul Comunal și Piața Dacia. Primăria va fi îmbrăcată cu o plasă de lumini spectaculoasă, iar la balconul central va avea o figurină sub forma unei funde de peste 3 metri. În centrul Buzăului vor fi aduse mai multe figurine 3D prin care un ren de doi metri, un om de zăpadă de aproape 3 metri, o arcadă de mare dimensiune, globulețe dar și un brad cu pasaj de trecere ce va avea o înălțime de 14 metri și un diametru de 5 metri. Tot pe Platoul Dacia vor fi aduse și mai multe figurine ce imită fulgii de zăpadă dar și un al doilea brad de aproape 7 metri care va fi împodobit cu 400 de globulețe. De asemenea, nu va lipsi nici în acest an plasa de luminițe ce va acoperi, precum o cupola, întregul centru al Buzăului. Cupola centrală va avea o înălțime de 12 metri în centru-conul, și 4 metri pe perimetru.

Un spectacol de luminițe va fi și la intrarea în oraș. Pe Calea Eroilor deschiderea va fi făcută de simbolul ”Buzău, oral deschis, vechiul logo fiind înlocuit cu o figurină luminoasă. Nu va lipsi nici tradiționalul ”La mulți ani” așezat la intrarea pe bulevard. De o intrare spectaculoasă vor avea parte și cei care vor veni la Buzău dintre Râmnicu Sărat. În sensul giratoriu din fața centrului comercial va fi o amenajare specială. Acolo va fi montat o figurină de peste 11 metri înălțime formată dintr-un stâlp metalic pe care se vor ancora 100 de șiruri luminoase cu led alb rece și alb cald. În vârf va fi montată o stea. Alături va fi adus și un con cu o înălțime de 12 metri și un diametru de 9 metri.

Amenajări speciale vor fi și la sensul giratoriu de la Catedrală unde va fi adusă o sferă luminoasă dar și o figură sub formă de felinar de aproape doi metri.

Toate străzile vor fi împodobite cu luminițe și figurine complet diferite decât cele care au fost până acum în oraș. Cu arcade și plase de lumini vor fi împodobite și Parcul Crâng.

” Astăzi s-a semnat contractul de execuție, mâine dimineață va sosi primul TIR cu echipamente, nu ne place să tărăgănăm lucrurile, ne dorim și vom reuși ca în seara de 01.12.2020 să “aprindem becurile”, a dat asigurări reprezentantul firmei câștigătoare.

Întregul iluminat festiv va costa 760.000 de lei, iar luminițe vor sta aprinse până pe 10 ianuarie 2021.

Luminițe și în fața Consiliului Județean

La fel ca în fiecare an și Consiliul Județean va asigura iluminatul de sărbători pentru toate clădirile din subordine. Cel mai spectaculos fiind pasajul de lumini din chiar din fața Consiliului Județean care va avea 62 de metri de plasă precum și cel din fața Muzeului Județean cu o lungime de 45 de metri de plasă. Și aici montajul beculețelor a început, iar luminițele vor fi aprinse pe 1 decembrie.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%