A murit medicul pediatru Ioan Ene | Cetățean de onoare al Municipiului Râmnicu Sărat

August 24 16:02 2017 by buzau.net

A încetat din viață renumitul doctor pediatru Ene loan. S-a născut în Rm.Sărat la data de 15.07.1927, în perioada anilor 1934-1938 urmează cursurile şcolii primare în Rm.Sărat, iar în perioada 1938-1948 urmează cursurile liceului« Principele Ferdinand » din Rm. Sărat. în anul 1952 a absolvit Facultatea de Medicină, secţia Pediatrie, din Cluj Napoca.

În perioada 1952-1956 a fost medic pediatru la Spitalul Topliţa, fiind şi director al Policlinicii Topliţa. Din anul 1956 este medic pediatru la un dispensar urban din Rm.Sărat, iar la sfârşitul anului 1956 devine director al Policlinicii de copii din Rm. Sărat. în anul 1959 devine medic la Spitalul de Pediatrie Rm.Sărat, iar din 1961 devine şeful secţiei de Pediatrie la Spitalul Municipal Rm. Sărat. Se pensionează în anul 2000.

A fost un adevărat mentor pentru multe generaţii de medici care şi-au desfăşurat activitatea în Spitalul Municipal Rm.Sărat, aducând o rază de speranţă şi vindecând suferinţele multor copii.

Pentru activitatea desfăşurată în slujba comunităţii râmnicene, dar şi pentru întreaga activitate depusă ca medic, propunem acordarea titlului de «Cetăţean de onoare» al Municipiului Rm.Sărat, domnului ENE IOAN- medic.

Sute de mesaje au fost postate pe rețelele de socializare, mesaje care din păcate medicul Ioan Ene nu le va putea citi niciodată.

"Păcat , mare om , mare caracter ! Datorita profesionalismului de care a dat dovadă , Monica , fata mea, traieste ! Odihnă veșnică lângă soția sa , profesoara de franceza , pe care n-am cunoscut-o , dar despre care am auzit lucruri frumoase ! O generație de aur de medici micșorată în timp" scrie Gica Popescu pe o pagina de socializare.

"Doctorul Ioan Ene a fost o adevarata institutie, catre care se indreptau cazurile cele mai grave. Profesionalismul dublat de dragostea pentru copii au dus la vindecari surprinzatoare pentru majoritatea celor ne-initiati. Dumnezeu sa-l odihneasca asa cum merita!" scrie  Alexandru Mircescu  pe o pagina de socializare.

Ioana Câmpeanu




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%