A început BuzauFest! Vezi aici cum a fost prima seară!

Iunie 3 13:00 2022 by observatorulbuzoian

Cea de IV-a ediție a festivalului Buzău Fest care în acest an se desfășoară concomitent cu Zilele Chișinăului la Buzău  a debutat, joi seară,  cu un concert susținut de Camerata Chișinău, Brio Sonores și Natalia Tanasiiciuc urmat de tradiționala paradă cu torțe a trupelor de daci și romani pe străzile orașului, scrie observatorulbuzoian.ro.

Manifestările din cadrul celor două evenimente se vor desfășura  atât în orașul Buzău cât și în stațiunea Sărata Monteoru acolo unde vor fi puse în scenă luptele dintre daci și romani, va fi organizat un târg de meșteri populari, degustări de produse tradiționale, evenimente sportive și concerte susținute vineri seară de The Motans și Inna iar sâmbătă de Orchestra Fraților Advahov și Zdob și Zdub.

„E o zi importantă, este Înălțarea și cum eu cred că nimic nu este întâmplător am început la  cu un concert al celor de la Chisinau. A fost un spectacol absolut deosebit unde s-a văzut practic foarte clar că avem aceeași limbă avem aceeași cultură simțim la fel inimile ne bat la fel și am realizat că împreună cu mai multă lume, prin dragoste, cultură și modul de a fi putem să facem lucruri bune. Sa nu uitam ca la câteva sute de kilometri de noi se întâmplă ororile războiului. Războiul trebuie să înceteze. Trebuie să se înțeleagă să adopte calea dialogului și numai prin aceste mijloace o să reușim să scăpăm de acest război. Eu cred ca este un moment absolut deosebit mai ales că vor urma trei zile destul de interesante...

Citește articolul integral pe observatorulbuzoian.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%