„Suntem prea săraci pentru a ne permite o stare de urgență prelungită!”

Martie 27 09:23 2020 by sanatateabuzoiana.ro
„Suntem prea săraci pentru a ne permite o stare de urgență prelungită!”

Este mesajul transmis de de tot mai multe organizații sindicale, profesionale și patronale din domeniul sănătății, care cer o creștere rapidă a resurselor alocate sistemului sanitar.

Odată cu instalarea pandemiei, percepția românilor față de personalul medical s-a schimbat la 180 de grade. Medicii, asistenții medicali și toți cei care lucrează în sistemul sanitar sunt priviți zilele acestea ca niște eroi, aflați în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Aceasta și este realitatea, personalul medical depunând mari eforturi pentru a face față și pentru a limita valul de infecții, fără a avea la dispoziție suficiente echipamente și mijloace necesare.

Din aceasta cauză, dar și din cauza inconștienței unor pacienți care au ascuns faptul se întorseseră din străinătate, din zone de risc, și erau suspecți de infecție, peste 100 de medici, asistente, paramedici și personal de la Ambulanță au ajuns la rândul lor pacienți, fiind contaminați cu coronavirusul. Cele mai grave situații au fost la spitalul Dimitrie Gerota din Capitală și la spitalul județean din Suceava, unități medicale care au fost închise din cauză că majoritatea celor din personalul medical au fost infectați cu noul coronavirus, sau, în cel mai fericit caz, au intrat în contact direct cu persoane infectate, fără a fi protejați, fiind astfel nevoiți să se izoleze.


Sursa: sanatateabuzoiana.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%