“Hotărârea privind majorarea taxelor locale trebuie revocată. Primarul Toma să regândească strategia bugetară”

Februarie 17 15:40 2021 by sansanews.ro

Senatorul PNL, Vlad Pufu, își menține poziția și cere revocarea hotărârii de Consiliu Local Municipal prin care au fost majorate impozitele pe clădiri cu un procent cuprins între 50%  și 300%. Prezent în emisiunea Sens Direct, de la Focus Tv, senatorul PNL a declarat că, deși primarul Constantin Toma a încercat să arate că demersul său ar duce la un adevărat blocaj al Buzăului, își menține poziția și va merge mai departe pentru că majorarea dărilor locale s-a făcut ilegal și fără transparență.

“Mă întreabă oamenii dacă îmi mențin poziția. Îmi mențin poziția mai ferm pentru că nu se blochează niciun oraș. Nu s-a blocat orașul cu Trans Bus-ul, nu s-a blocat cu RAM-ul sau Urbis și se blochează acum? Dânsul (n.r. primarul Constantin Toma) nu are decât să propună o nouă hotărâre în același CLM în care o revocă pe aceasta și poate că, din experiența acestor zile, reconsideră cumva și coeficienții aceia și își dă seama că este foarte mare mărirea. Nici economic ea nu se justifică. Intervenția statului în economie trebuie să fie când economia funcționează. Atunci poate mări taxele. Dar, în momentul în care anunți că ai 50 % colectare, când avem o criză economică pe care o traversăm cu toții, tu apeși mai tare cu taxele? Nu le mărești cu 10 %, ci cu un procent între 50% și 300 %.”

Mai mult, senatorul PNL, Vlad Pufu, spune că decizia primarului Constantin Toma de a majora... [Citește articolul integral pe sansanews.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%