(FOTO) O nouă misiune de succes pentru militarii buzoieni: promovarea tradițiilor, obiceiurilor și portului popular

Decembrie 19 12:53 2022 by sansanews.ro

Cercul Militar Buzău și Asociația Județeană „Sportul pentru toți”, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău au organizat cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Naţional de Tradiţii lnterculturale şi Cultural Sportive „Iarna Buzoiană”. Evenimentul, găzduit de Sala de Spectacole a Consiliului Județean Buzău, a adunat la start peste peste 300 de participanți – grupuri şi formaţii vocale, de urători/colindători, ansambluri corale sau de dansatori din mai multe judeţe ale țării, scrie sansanews.ro.

”Ca în fiecare decembrie, militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica” au participat la un moment magic, adresat tuturor vârstelor, care a avut drept scop reînvierea vremurile, obiceiurile și tradițiilor străvechi ale iernii din satele românești, cât și prezentarea acestora într-o versiune contemporană. Festivalul este un prilej de promovare a valorilor culturale – strămoșești prin prisma obiceiurilor de iarnă, rămase din bătrâni și perpetuate de generații, în care participanți de toate vârstele au cântat colinde și dansat dansuri populare românești sau contemporane pentru a-și pune fiecare în valoare zona pe care o reprezintă”, se arată într-un comunicat al Diviziei 2 Infanterie Getica Buzău.

Au fost câteva ore pline, în care participanții și-au pus la bătaie talentul și priceperea, iar în final cei mai buni dintre cei buni au câștigat. Pentru juriu a fost o misiune extreme de dificilă, mai ales având în vedere  talentul concurenților și diversitatea obiceiurilor prezente pe scenă. În cele din urmă, însă, câștigătorii au fost desemnați, după cum urmează:

Trofeul „Obiceiuri de iarnă” – Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc;

Trofeul „Dans popular/stilizat” – Academia...

Citește articolul integral pe sansanews.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%