Conectează-te cu noi

Sănătate

Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, premiat la cel mai mare concurs de gastronomie al spitalelor din România

Avatar photo

Publicat

pe

Premiul pentru Cel mai inovativ meniu propus în cadrul concursului de gastronomie, care a avut loc luna aceasta, la Sighișoara, a fost acordat Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, scrie gazetabuzoiana.ro.

Spitalul Municipal Sighișoara în colaborare cu Federația Sanitas România a organizat, în perioada 11-13 mai, în Sala Mare a Hotelului Imperial din Sighișoara, evenimentul-concurs cu tema ”Meniuri de spitale, medicamente pentru suflet”. Bucătari din 28 de spitale din România au dovedit că stăpânesc arta de a pregăti bucatele și au pus la bătaie pentru supremația gustului o sumedenie de farfurii bogate în tradiție și aspect.

 Cel mai dificil pentru participanți a fost însă să inventeze meniul care să se încadreze în suma de 22 de lei pe zi oferită de stat.

Cei doi bucătari ai Spitalului Săpoca au reușit să aducă acasă premiul pentru cel mai inovativ meniu cu un preparat deosebit, o savarină din măr, care conține măr, gem, o cremă de vanilie și glazură de smântână, preparat care a fost foarte apreciat de exigentul juriu, alcătuit din profesor doctor Monica Tarcea, de la Departamentul de Nutriţie a Facultăţii de Medicină a Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş, inginer doctor Irina Matran, UMFST Târgu Mureş, chef bucătar Alex Barani şi Sorin Gabriel Ungureanu, director general adjunct la Autoritatea Naţională de Management a… citește articolul integral pe gazetabuzoiana.ro.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21:30
Fotbal, SUPERLIGA

ACS Petrolul 52 - Gloria Buzău

15-07-2024 , Scor: 1-1
19:00
Fotbal, SUPERLIGA

Gloria Buzău - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

22-07-2024
-
Fotbal, SUPERLIGA

ACSM Politehnica Iaşi - Gloria Buzău

27-07-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024 , Scor: 1-1
,

,Trending