Conectează-te cu noi

24 Ore

Permisul suspendat pentru 3 luni de zile. Șoferii au interzis. Noile limite de viteză

Avatar photo

Publicat

pe

Interdicția de a conduce, cunoscută sub numele de „Fahrverbot” în Germania, poate fi o experiență drastică pentru șoferi. Este o măsură luată în serios de autorități și poate avea consecințe semnificative pentru cei vizați. De la amenzi substanțiale la interdicții temporare de a conduce, încălcarea limitelor de viteză poate aduce repercusiuni financiare și legale serioase în țara germană.

Fahrverbot: Ce înseamnă și cum poate afecta șoferii în Germania?

Interdicția de a conduce, cunoscută sub numele de „Fahrverbot” în limba germană, reprezintă suspendarea temporară a permisului de conducere pentru o perioadă cuprinsă de obicei între una și trei luni, scrie capital.ro.

Cu toate acestea, conform informațiilor furnizate de ADAC, o interdicție de conducere impusă în conformitate cu legea penală poate fi extinsă și până la șase luni. Este important de menționat că suspendarea permisului de conducere nu echivalează cu revocarea dreptului de a conduce.

Conform informațiilor furnizate de revista Auto Motor und Sport, atunci când permisul de conducere este suspendat, acesta trebuie depozitat în mod obligatoriu într-un loc oficial desemnat. După aceasta, actul este transferat către autoritatea administrativă care l-a emis inițial sau către secția de poliție competentă.

Sursă: Dreamstime

Pe șoselele germane, pericolul pandește chiar și la viteze relativ moderate. Conform informațiilor actuale, chiar și o depășire a limitelor de viteză la 56 km/h poate duce la suspendarea permisului de conducere. În Germania, nu este necesar să ai cea mai rapidă mașină din lume pentru a te confrunta cu astfel de consecințe.

Sancțiunile pentru încălcările de trafic sunt clar stabilite în catalogul amenzilor. În anul 2024, rămâne în vigoare catalogul actualizat al amenzilor din 2021, care impune amenzi substanțiale, puncte de penalizare și chiar interdicții de conducere pentru încălcările rutiere grave.

Sancțiuni severe pentru depășirea limitelor de viteză în Germania

Sancțiunile pentru depășirea limitelor de viteză în zonele rezidențiale sunt extrem de riguroase în Germania:

Depășirea limitei de viteză cu 26 până la 30 km/h atrage o interdicție de conducere de o lună și o amendă de 235 euro. Pentru depășirea vitezei cu 31 până la 40 km/h, pedeapsa constă într-o interdicție de conducere de o lună și o amendă de 340 euro. Dacă depășiți viteza cu 41 până la 50 km/h, veți primi o interdicție de conducere de două luni și o amendă de 560 euro. Pentru viteze cuprinse între 51 și 60 km/h peste limita legală, veți fi sancționați cu o interdicție de conducere de trei luni și o amendă de 700 euro. În cazul în care viteza depășește 60 km/h peste limită, consecințele includ o interdicție de conducere de trei luni și o amendă de 800 euro.

Pericolele depășirii limitelor de viteză pe drumurile germane

Pe drumurile din Germania, depășirea limitelor de viteză poate atrage sancțiuni severe, inclusiv suspendarea permisului de conducere:

În zonele urbane, limita de viteză este în mod obișnuit de 50 km/h. De exemplu, o viteză de 75 km/h nu implică automat o interdicție de conducere, dar veți fi amendat cu 175 EUR. Situația se schimbă dacă depășiți viteza cu doar 1 km/h, adică 76 km/h. În acest caz, amenda crește și riscați suspendarea permisului de conducere. În multe orașe germane, limitele de viteză pot fi și mai scăzute, de exemplu, 30 km/h. Acolo, conducerea cu o viteză de 56 km/h sau mai mult poate duce la suspendarea permisului de conducere.

În afara localităților, limita de viteză pentru autovehicule este, în mod obișnuit, de 100 km/h. Interdicția de conducere intră în vigoare atunci când depășiți viteza de 131 km/h. Cu toate acestea, există și limite de viteză mai scăzute în afara orașelor, iar uneori acestea se aplică și pe autostrăzi.

În plus, lista amenzilor indică faptul că sancțiunile standard și interdicțiile de conducere sunt valabile și pentru depășirea limitelor de viteză în condiții de vizibilitate redusă, cum ar fi ceața, ninsoarea sau ploaia, când vizibilitatea este mai mică de 50 de metri. Acest lucru înseamnă că, de exemplu, pe o autostradă cu indicativul „80 în ploaie sau zăpadă”, depășirea vitezei de 111 km/h poate atrage suspendarea permisului de conducere.

Citește articolul integral pe capital.ro

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

1 Comment

  1. Avatar photo

    suntem gătiți

    10.06.2024 at 18:38

    ce cauta stiri din germania la buzau.net/stiri-din-BUZAU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17:30
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA2

AFC Metalul Buzău - CSM Focşani 2007

05-06-2024 , Scor: 2-0
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA2

CSM Focşani 2007 - AFC Metalul Buzău

01-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, FINALA: CUPA ROMANIEI

ACS Team Săgeata - FC Petrolul Berca

05-06-2024 , Scor: 2-0
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024
,

,Trending