Conectează-te cu noi

Satul buzoian

Dezastrul provocat de secetă, evaluat în perioada imediat următoare. În funcție de constatări, fermierii vor fi despăgubiți

Avatar photo

Publicat

pe

Începe evaluarea pagubelor produse de secetă în județul Buzău. 6 comisii mixte, constitute prin ordinul prefectului Daniel Țiclea, vor lua la pas zonele în care fermierii se plâng că înregistrează pierderi însemnate din cauza lipsei precipitațiilor, scrie sansanews.ro.

Reprezentanți ai Direcției Agricole, Agenției pentru Plăți și Intervenție pentru Agricultură și ai autorităților locale vor face controale în teren pentru a constata și evalua pagubele produse de seceta pedologică în cazul culturilor înființate în toamna anului trecut. Specialiștii vor întocmi procese-verbale cu pagubele exacte, iar rezultatele vor fi transmise Ministerului Agriculturii, pentru a putea fi acordate despăgubiri agricultorilor care înregistrează pierderi.

“În perioada imediat următoare, comisiile vor merge pe teren pentru a constata și evalua pagubele produse de seceta pedologică. Specialiștii vor întocmi procese-verbale de constatare și evaluare a pagubelor produse, documente care vor fi asumate de membrii comisiilor, pe baza experienței și a cunoștințelor tehnice și profesionale pe care le dețin. Scopul evaluărilor dispuse în teren de prefectul județului, Daniel Țiclea, este acela de a centraliza rezultatele și de a le transmite către Ministerul Agriculturii, în vederea luării măsurilor necesare, în sprijinul agricultorilor buzoieni”, transmite Instituția Prefectului Buzău.

În contextul… citește articolul integral pe sansanews.ro.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17:30
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA2

AFC Metalul Buzău - CSM Focşani 2007

05-06-2024 , Scor: 2-0
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA2

CSM Focşani 2007 - AFC Metalul Buzău

01-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, FINALA: CUPA ROMANIEI

ACS Team Săgeata - FC Petrolul Berca

05-06-2024 , Scor: 2-0
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024
,

,Trending