Conectează-te cu noi

Cultural/Educație

Copii din parohiile Siriu și Valea Nehoiașului, pe meleaguri transilvănene

Avatar photo

Publicat

pe

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în zilele de 1 și 2 iulie 2024, Protoieria Pătârlagele, prin implicarea parohiilor Siriu și Valea Nehoiașului, a organizat o excursie gratuită în Ardeal pentru un grup de 31 de elevi din cele două parohii, care au participat la proiectele catehetice desfășurate în acest an. Ei au fost însoțiți de pr. Ciprian Silivestru-Dinu și pr. George Dascălu, de la Parohia Siriu, respectiv de pr. Daniel Ene, de la Parohia Valea Nehoiașului, scrie arhiepiscopiabzvn.ro.

Itinerariul a început în zori și primul popas l-a constituit Mănăstirea cu hramul „Schimbarea la Față” din localitatea Sita Buzăului, județul Covasna, o vatră monahală deosebită și căutată de numeroși pelerini de pe ambii versanți ai Carpaților de Curbură, dar și din alte zone ale țării. După ce ne-am închinat și rugat în cele două biserici ale așezământului călugăresc, maica stareță Loida ne-a prezentat istoria mănăstirii, apoi a adresat un cuvânt de folos copiilor, cărora le-a dăruit iconițe și dulciuri.

A urmat Mănăstirea rupestră Șinca Veche din județul Brașov, unde, pe dealul Pleșu, am putut admira o ctitorie nouă pe un loc străbun, binecuvântat de Dumnezeu, datorită ostenelii și rugăciunii săpate în piatră de către călugării care s-au nevoit aici, în timpul prigoanei religioase din Ardeal, din secolul al XVIII-lea. Vizitând așezământul monastic de la Șinca Veche, liniștea acestui… citește articolul integral pe arhiepiscopiabzvn.ro.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21:30
Fotbal, SUPERLIGA

ACS Petrolul 52 - Gloria Buzău

15-07-2024 , Scor: 1-1
19:00
Fotbal, SUPERLIGA

Gloria Buzău - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

22-07-2024
-
Fotbal, SUPERLIGA

ACSM Politehnica Iaşi - Gloria Buzău

27-07-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024 , Scor: 1-1
,

,Trending