Conectează-te cu noi

24 Ore

Canicula revine în forță. Reguli „de aur” recomandate de medici

Avatar photo

Publicat

pe

Căldura și umiditatea extreme pot fi inconfortabile și prezintă riscuri grave pentru sănătate, în special pentru nou-născuți, copii, femei însărcinate, vârstnici și bolnavi cronici, atrag atenția medicii, care vin cu o serie de recomandări, scrie sanatateabuzoiana.ro.

După câteva zile în care aerul a fost respirabil, canicula revine în forță, iar săptămâna viitoare se anunță temperaturi caniculare, care se estimează că vor ajunge și chiar vor depăși 40 de grade Celsius la umbră, în weekendul viitor. Schimbările climatice determină valuri de căldură tot mai lungi, mai frecvente și mai severe. Căldura excesivă este periculoasă pentru sănătate, iar cei mai vulnerabili sunt bebelușii, copiii, femeile însărcinate, persoanele vârstnice și cele cu boli cronice, iar medicii atrag atenția că dacă nu se iau măsurile de precauție adecvate, căldura extremă poate duce la insolație, deshidratare severă, agravarea unor boli cronice și chiar la deces.

Apar oboseala fizică şi psihică, tulburările de ritm cardiac, stare de disconfort, iritabilitate, agitaţie, greaţă, vărsături, cefalee, ameţeală, lipotimie (leşin), dureri şi crampe musculare, sete accentuată, insomnie (care poate conduce la apatie sau stare de nervozitate), intensificarea simptomatologiei existente în cazul unor boli cronice (în special cardiovasculare sau psihice). Dacă organismul nu reuşeşte să îşi menţină temperatura în jur de 37ºC sau pierderile de apă şi săruri minerale nu sunt… citește articolul integral pe sanatateabuzoiana.ro.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21:30
Fotbal, SUPERLIGA

ACS Petrolul 52 - Gloria Buzău

15-07-2024 , Scor: 1-1
19:00
Fotbal, SUPERLIGA

Gloria Buzău - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

22-07-2024
-
Fotbal, SUPERLIGA

ACSM Politehnica Iaşi - Gloria Buzău

27-07-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024 , Scor: 1-1
,

,Trending