Conectează-te cu noi

Cultural/Educație

Buzău Fest și Zilele Chișinăului. Festivalul înfrățit de la Monteoru

Avatar photo

Publicat

pe

Mai este o săptămână până la evenimentul în care Buzăul și Chișinăul vor susține împreună o nouă ediție a Buzău Fest și Zilele Chișinăului. În zilele de 1 și 2 iunie, prima parte a festivalului se va desfășura la Buzău, iar a doua parte, pe 3 și 4 iunie, la Sărata Monteoru, scrie campusbuzau.ro.

Între 1 și 4 iunie va avea loc cea de-a V-a ediție a Festivalului Buzău Fest și cea de-a III-a de când festivalul se realizează împreună cu Chișinăul, capitala Republicii Moldova.

Este binecunoscut faptul că peste Prut sunt tot români, care păstrează limba scrisă și vorbită, dar și tradițiile strămoșești.

Centrul de greutate al festivalului va fi, ca și în edițiile anterioare, în stațiunea Sărata Monteoru, dar deschiderea va avea loc la Buzău.

Pe 2 iunie, în Grădina Publică ”I.C. Brătianu” de pe Bălcescu, Gașca Zurli va încânta copiii, iar cei mai mari vor putea asista la un spectacol folcloric susținut de artiștii de peste Prut, eveniment care se va încheia cu un foc de artificii.

Sâmbătă, 3 iunie, acțiunea se va muta în zona din jurul terenului de sport de la Monteoru.Aici se va desfășura un concurs de cros, apoi copiii vor putea urmări piesa de teatru ”Povești Românești”.

Main eventul primei seri de la Monteoru va fi spectacolul oferit de Loredana și Raluka, alături de trupele Agurida și Proiectul Balkanic.

De asemenea, nu vor lipsi parada costumelor populare, activitățile susținute de Garda de la Alba Iulia, Târgul de meșteri ori… citește articolul integral pe campusbuzau.ro.

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21:30
Fotbal, SUPERLIGA

ACS Petrolul 52 - Gloria Buzău

15-07-2024 , Scor: 1-1
19:00
Fotbal, SUPERLIGA

Gloria Buzău - ACS Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

22-07-2024
-
Fotbal, SUPERLIGA

ACSM Politehnica Iaşi - Gloria Buzău

27-07-2024
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

CSM Adjud (Vrancea) - Voința Lanurile (Buzău)

16-06-2024 , Scor: 2-1
18:00
Fotbal, BARAJ PROMOVARE LIGA3

Voința Lanurile (Buzău) - CSM Adjud (Vrancea)

23-06-2024 , Scor: 1-1
,

,Trending