Evitați expunerea la ger! Frigul creşte riscul de infarct cu 2% pentru fiecare grad sub zero! Este mesajul transmis de cunoscutul medic urgentist Tudor Ciuhodaru, care atrage atenția că anumite persoane care petrec zeci de minute în ger, sau mai mult, pot fi serios afectate de temperaturile extreme. Medicul arată că cei mai afectaţi de ger pot fi bărbaţii de 40-50 de ani, sedentari, care fac efort în frig la primele ore ale dimineţii, când, de exemplu, încearcă să își curețe mașinile de gheață. Lor li se adăugă fumătorii, diabeticii şi cei cu valori mari ale colesterolului, scrie sansanews.ro.
Printr-o postare pe rețelele de socializare, medicul Ciuhodaru enumeră și câteva dintre simptomele la care ar trebui să fim atenți, în cazul în care petrecem o perioadă lungă de timp în ger.
“Nu neglijaţi aceste simptome. Poate fi vorba de infarct. Frigul creşte riscul de infarct cu 2% pentru fiecare grad sub zero.
1. durere precordială ,,clasică”: durere toracică anterioară intensă, cu caracter de constricţie, presiune, arsură, greutate, strângere sau sfredelire ce iradiază în umărul şi braţul stâng şi care durează mai mult de câteva minute2. nu subevaluaţi posibilitatea de a avea un infarct atunci când aveţi doar aceste simptome nespecifice care ,,D.O.R” : D(igestive), O(steo-articulare), R(espiratorii): a) Digestive: greţuri, vărsături, dureri abdominale, arsuri epigastrice, considerate consecinţa unor excese alimentare… citește articolul integral pe sansanews.ro.