Conectează-te cu noi

Administrație

A fost semnat Contractul de Finanțare | Investiție de peste 6 milioane de euro în asfaltarea a peste 15 străzi din Râmnicu Sărat

Avatar photo

Publicat

pe

Primăria Municipiului Râmnicu Sărat va avea mai mulţi bani pentru modernizarea orașului. Este anunţul primarului Sorin Cîrjan, care, pe data de 16 martie 2023, a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența Secretarului de Stat, Marcel Alexandru Stoica, Contractul de Finanțare pentru proiectul „Reabilitare și modernizare drumuri de interes local în Municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău – Etapa I”. Fondurile vor fi asigurate prin Programul ,,Anghel Saligny”, iar valoarea investiției va depăși suma de 6 milioane de euro, fiind cea mai mare sumă atrasă vreodată de Municipiul Râmnicu Sărat pentru asfaltare.

Vor fi modernizate bulevarde, străzi și trotuare în lungime de aproximativ 9 Km, cele mai importante fiind sectoarele de drum ce reprezintă Drumul European DN 2-E 85. Celelalte străzi prinse în programul de modernizare sunt: Șoseaua Podgoriei, Str. Dunării, Str. Siretului, Str. Muresului, Str. Bistriței, Str. Oltului (parțial), Str. Cernei (parțial), Str. Someșului, Str. Prutului, Str. Crișului, Str. Buzăului, Str. Timișului, Str. Liviu Rebreanu și Str. Lucian Blaga.

În cel mai scurt timp vor fi demarate procedurile de achiziție pentru serviciile de proiectare și lucrările de construcție care vor dura aproximativ 2-3 luni.

Lucrările de execuție sunt așteptate să înceapă în toamna acestui an.

Continuă să citești
Faceți clic pentru a comenta

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

(Video) Cozi în piață pentru prima dezlegare la pește din Postul Paștelui. Care sunt prețurile

Avatar photo

Publicat

pe

Prima zi de dezlegare la pește din Postul Paștelui a adus forfotă în Piață Centrală din municipiul Buzău. Oamenii au cumpărat din toate soiurile: de la macrou, novac, sardine, dorada, scrumbie sau crap, în funcție de gust dar și de preț, scrie sansanews.ro.

Buna Vestire este sărbătoarea care aduce prima dezlegare la pește din postul lung de 40 de zile. Fie că au ținut post fie că nu, buzoienii  vor să păstreze tradiția care spune că astăzi se consumă pește astfel că magazinele din Piața Centrală au fost asaltate de clienți… citește articolul integral pe sansanews.ro.

Continuă să citești

Administrație

„Trebuie scoase uscăturile pentru a putea începe plantările de noi copaci”

Avatar photo

Publicat

pe

Primarul Toma a ținut, din nou, să-i liniștească pe buzoieni în privința pădurii Crâng, scrie buzoienii.ro.

Mai mult, primarul a anunțat că în curând se va începe în Buzău o campanie de împădurire a unei suprafețe de 80 de hectare de-a lungul râului Buzău.

Toma: „Obiectivul este de transforma până în 2030 orașul Buzău în unul din cele mai verzi orașe din România. Deocamdată pe primul loc în România este Mircurea Ciuc cu 45 de metri pătrați/locuitor…. citește articolul integral pe buzoienii.ro.

Continuă să citești

Administrație

Invitație la evenimentul Seri Împreună: Curs de educație financiară pentru seniori

Avatar photo

Publicat

pe

Primăria Municipiului Buzău prin Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”, invită seniorii buzoieni, joi, 23 martie 2023 de la ora 18:00, la evenimentul numit „Curs de educație financiară pentru seniori” din cadrul proiectului „Seri împreună”, susținut de dna. bibliotecar Livia Marin Dumitru.

Evenimentul urmărește familiarizarea persoanelor vârstnice cu noțiuni financiare de bază, de la cumpărături online în siguranță, economii și investiții, la realizarea de bugete personale. Prezentarea proiectului va avea loc la Centrul Iazul Morilor, iar cursul se va desfășura fizic, pe module (6 pentru debutanți și 6 pentru avansați), la Biblioteca Județeană Buzău. La finalul cursului participanții vor primi un certificat de absolvire.

Participarea la sesiunea de prezentare de la Centrul Iazul Morilor va fi liberă, fără înscriere în prealabil. Participarea ulterioară la curs se va face pe bază de înscriere la următoarele numere de telefon: 0748 191 688 – Adriana Dobrița, 0744 435 521 – Ciprian Sava, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00- 16:00.

Continuă să citești
15:00
Fotbal, LIGA3

AFC Dinamo Bacău - ACS Voinţa Limpeziş

24-03-2023 , Scor: 4-0
15:00
Fotbal, LIGA3

CSM Focşani 2007 - CSM Râmnicu Sărat

25-03-2023
15:00
Fotbal, LIGA3

AFC Metalul Buzău - CS Viitorul Ianca

25-03-2023
11:00
Fotbal, LIGA2

ACSM Politehnica Iaşi - Gloria Buzău

01-04-2023
18:00
Handbal feminin, LIGA Florilor MOL

SCM Gloria Buzău - SCM Universitatea Craiova

30-03-2023


Trending