Conectează-te cu noi

Național

5 sfaturi de urmat atunci când construiești o casă de la 0

Avatar photo

Publicat

pe

Te pregătești să-ți construiești o nouă locuință și ești entuziasmat pentru întregul proces? Construirea unei case de la 0 poate fi o mare responsabilitate, iar din acest motiv este nevoie să te consulți cu mai mulți specialiști, să îți faci research-ul și să îți aduni toate cheltuielile. Odată ce organizarea este pusă la punct, verifică încă odată întreaga listă cu priorități și acordă atenție câtorva puncte importante. Pentru a-ți face munca mai ușoară, am întemeiat o listă cu 5 puncte esențiale pe care să le bifezi în timpul construcției.

Iată 5 aspecte cărora să le acorzi o deosebită atenție când îți construiești locuința:

  1.     Setarea bugetului

În primul rând, este foarte important să setezi încă de la început un  buget realist. Discută cu profesioniștii în legătură cu costul manoperei și al materialelor de construcție. Indiferent de prețul dat, asigură-te că ai mereu o rezervă de-o parte pentru eventualele cheltuieli neprevăzute.

  1.     Alegerea meseriașilor

În ceea ce privește alegerea meseriașilor, cea mai sigură variantă este să ceri recomandări. Interesează-te la prieteni apropiați, rude sau pur și simplu persoane în care ai încredere în ceea ce privește bunul gust și durabilitatea unei clădiri pe care o dețin sau în construcția căreia au fost implicați. Cere mai multe oferte de preț pentru manopere și compară-le între ele pentru a-ți crea o idee clară a pieței, iar abia apoi poți lua decizia finală.

  1.     Calitatea materialelor

Calitatea materialelor este un aspect în care merită să investești cu orice preț. Gândește-te că vrei să ridici o construcție solidă, care să reziste de-a lungul timpului. Investiția în materiale de calitate încă de la început te va scuti de costurile ridicate pentru întreținere peste câțiva ani. Sfătuiește-te cu specialiștii în domeniu și alege materiale durabile pentru locuința ta.

  1.     Eficiența energetică

Un alt aspect căruia să-i acorzi o deosebită importanță este eficiența energetică a întregii locuințe. Optează pentru izolații eficiente, ferestre termoizolante și sisteme de încălzire sau răcire inteligente. Când vine vorba de energia electrică, alege mereu niște contactoare electrice online de pe tablourielectrice.ro pentru funcționarea normală a circuitului electric și evitarea consumului inutil de energie. Consultă-te cu un electrician și împreună veți alege cea mai potrivită metodă pentru a crea o casă eficientă energetic.

  1.     Supravegherea lucrărilor

Ultimul pas important de care trebuie să ții cont este supravegherea lucrărilor. De cele mai multe ori, o echipă de muncitori nesupravegheați nu va da randament. De aceea ar fi bine să-ți faci timp să mergi cât mai des pe șantier pentru a verifica lucrările și să-i încurajezi să lucreze cu deadline. Astfel, ei vor fi mai motivați și mai ambițioși în ceea ce privește munca.

Așadar, dacă urmează să-ți construiești o casă de la 0 trebuie să știi de la început că este foarte multă bătaie de cap. Este nevoie să fii responsabil și implicat dacă vrei ca totul să iasă bine, dar mai cu seamă să ții cont de cele cinci sfaturi precizate mai sus.

Sursă foto: pexels.com

DISTRIBUIE ACEST ARTICOL
15:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

AFC Metalul Buzău - AFC 1919 Dacia Unirea Brăila

09-03-2024
15:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

CS Viitorul Ianca - CSM Râmnicu Sărat

09-03-2024
15:00
Fotbal, LIGA3, seria a II-a

ACS Voinţa Limpeziș - ACS Viitorul Şuţeşti

09-03-2024
11:00
Fotbal, LIGA2

AFC Progresul 1944 Spartac - Gloria Buzău

24-02-2024
11:00
Fotbal, LIGA2

Gloria Buzău - CS Corvinul 1921 Hunedoara

02-03-2024
15:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

ACS Montana Pătârlagele - ACS Gloria Vadu Pașii

02-03-2024
15:00
Fotbal, LIGA4, Play-off

CS Știința Cernătești - FC Petrolul Berca

02-03-2024


Trending