Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații marcată în cadru restrâns la Buzău

Noiembrie 11 13:19 2020 by observatorulbuzoian

Instituția Prefectului – Județul Buzău, în colaborare cu Garnizoana Buzău, au desfășurat activități dedicate, Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații, miercuri, 11 noiembrie, la Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău și la Monumentul Eroilor din Teatrele de Operații din comuna Smeeni, din județul Buzău.

Ținând cont de restricțiile impuse de contextul epidemiologic actual, activitățile  s-au desfășurat în format restrâns, fără participarea publicului și au constat în depuneri de coroane atât la mormintele eroilor căzuți în teatrele de operații cât și la monumentul dedicat acestora din localitatea Smeeni, scrie observatorulbuzoian.ro.

De asemenea, la ora 11.00, au fost trase clopotele în toate bisericile și capelele construite în incinta unităților militare.

După momentul de reculegere și oficierea serviciului religios la Monumentul Eroilor din Teatrele de Operații din comuna Smeeni, comandantul garnizoanei Buzău, general-maior Dragoș-Dumitru Iacob a dat citire mesajului ministrului apărării naționale cu prilejul Zilei Veteranilor din Teatrele de Operații.

Ceremonia s-a încheiat cu intonarea de către Muzica reprezentativă a Diviziei 2 Infanterie „Getica” a Imnului Eroilor și depunerea de coroane de flori.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%