Zi neagra pentru Compania de Apa / Alesii locali voteaza eliminarea platii apei meteorice pentru buzoieni. Ramnicenii mai asteapta

Octombrie 12 00:00 2017 by opiniabuzau

Consiliul Local Municipal, care se întruneşte, joi, în şedinţă extraordinară, va avea de dezbătut şi de votat proiectul de hotărâre privind modificarea coeficientului de scurgere din formula de calcul a cantităţii de apă meteorică, preluată de reţeaua de canalizare, în sensul reducerii acestuia cu 30% pentru persoane juridice - agenţi economici, instituţii publice etc. - şi eliminarea pentru persoane fizice, inclusiv pentru asociaţiile de proprietari din municipiul Buzău, de către Societatea Comercială ,,Compania de Apă” S.A Buzău. În termeni mai puţin tehnici, este vorba despre mult disputata problemă a eli­minării taxei pe apa meteorică din facturile pe care operatorul local de apă şi canalizare le percepe de la buzoieni şi a reducerii cu 30 de procente a sumelor pe care Compania de Apă le facturează agenţilor economici.

Problema nu se închide prin votul de joi

Despre votul de joi a vorbit primarul Constantin Toma în raportul către buzoieni pe care îl postează, săptămânal, pe pa­gina sa oficială de Facebook, ocazie cu care a anunţat că problema apei meteorice nu va fi închisă odată cu punerea în aplicare a hotărârii respective, care va fi votată, cel mai ­pro­babil, cu unanimitate, măcar din raţiuni electorale. El a spus că municipalitatea va acţiona şi în sensul obligării Companiei de Apă să se ocupe în mod aplicat de întreţinerea reţelei de canalizare, pe calea unui act adiţional la contractul de delegare a gestiunii pentru serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare, pe care Primăria îl are cu operatorul respectiv: ,,În această săptămână, cea mai importantă acţiune este votarea hotărârii de consiliu local, în data de 12 octombrie, privind anularea plăţii apei meteorice pentru cetăţenii buzoieni, şi reducerea cu 30 la sută pentru firme şi instituţii. Bineînţeles, problema nu este închisă, vom merge mai departe, în sensul că vom acţiona pentru ca aceste reţele de canalizare de pe majoritatea străzilor din Buzău - avem circa 400 de străzi, iar anul acesta s-a intervenit doar pe 16 -, înfundate, necurăţate, să constituie obiectul unui contract cu Compania de Apă şi cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară; aceasta pentru că în contractul de delegare a gestiunii pentru serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare trebuia să fie o prevedere privind întreţinerea permanentă, anuală, a fiecărei reţele de canalizare. Din păcate, acum nu se întâmplă acest lucru”, a spus Toma.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%