Zi de sarbatoare astazi la SIRIU I Artiști de seamă la evenimentul anului

August 14 12:18 2022 by buzau.net

A devenit deja o tradiție ca evenimentul ,,Cât e Siriul de mare” să fie organizat iar in acest an a fost aleasa ziua de 14 august 2022. Astfel, începând cu ora 11:30, oamenii din toată ţara se pot strânge în Siriu, satul natal al artistului Benone Sinulescu,  într-o atmosferă de sărbătoare, pentru a cânta şi a dansa alături de artiştii lor favoriţi. La ediția din acest an, toți cei prezenți la evenimentul organizat de primăria și consiliul local al comunei Siriu vor putea urmări artişti de valoare din breasla folclorului românesc și nu numai.

Se anunță o zi plină de muzică bună și distracție, unde cei prezenți se vor putea înfrupta din produsele pregătite de către comercianți. Vor urca pe scene artisti de seama precum Fuego, Plăieșii, Olivia Adams dar si artisti locali precum Mădălina Manolache, Nicolae Datcu, Mihaela Dumitru, Diana Ioniță și Teodora Bîrsan. 

Comuna situată pe valea Buzăului, aflată în preajma lacului de acumulare al Barajului Siriu este traversată de șoseaua națională DN10, care leagă Buzăul de Brașov.Se învecinează cu comuna Sita Buzăului din județul Covasna la nord, cu comuna Chiojdu la sud-vest, cu orașul Nehoiu la sud și cu comuna Gura Teghii la est.

Singurul obiectiv din comuna Siriu inclus în lista monumentelor istorice din județul Buzău ca monument de interes local este cimitirul eroilor din Primul Război Mondial din satul Gura Siriului, ansamblu-monument memorial sau funerar, alcătuit din monumentul eroilor (statuia ostașului) și 34 de cruci de piatră cu un osuar.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%