Zece comune din Buzău nu au în prezent niciun caz de coronavirus. La Pardoși și Chiliile,nicio infectare pe durata pandemiei

Noiembrie 19 06:11 2020 by infobaragan.ro

Două comune din județul Buzău au reușit să se mențină ”verzi” pe toată durata pandemiei. Este vorba despre Pardoși și Chiliile, care în cele aproape nouă luni de răspândire a virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României nu au înregistrat niciun caz de COVID-19.

Dintre cele 87 de comune și orașe câte sunt în județul Buzău, zece nu au în prezent niciun caz activ de coronavirus.

Dintre cele zece, opt sunt localități care au avut în trecut persoane bolnave, dar care s-au vindecat. Este vorba despre Blăjani, Mihăilești, Balta Albă, Murgești, Mărgăritești, Valea Salciei, Colți și Pănătău.

Chiliile și Pardoși, în schimb, comune din zone de deal și de munte ale județului, nu au înregistrat niciun caz de COVID-19 în cele aproape nouă luni de pandemie.

Comuna Chiliile se află în Munții Buzăului, în zona izvoarelor și cursului superior al râului Sărățel, afluent al Buzăului și al afluentului său, Fundata. Populația comunei se ridică la 623 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 779 de locuitori.

Pardoși se află în nordul județului, în Subcarpații de Curbură, pe dealurile din zona cursului superior al Câlnăului. Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei se ridică la 453 de locuitori.

Între timp, din ce în ce mai multe comune ajung pe lista localităților care au depășit rata de incidență de trei... [Citește articolul integral pe infobaragan.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%