VOINȚA LIMPEZIȘ, PRIMUL PUNCT MARE, OBȚINUT ÎN DEPLASARE!

Septembrie 25 13:17 2022 by Sportul Buzoian

Etapa cu numărul V din Liga a treia fotbalistică a țării poate fi supranumită ”etapa egalurilor”. Din cele patru meciuri disputate (Braniștea-Dinamo Bacău se dispută duminică după-amiază), trei dintre ele s-au încheiat nedecis. Viitorul Ianca a învins la Brăila, iar ”derby-urile” dintre Rm.Sărat și Metalul, respectiv Aerostar și Focșani s-au încheiat fără gol. Dar poate cel mai surprinzător rezultat a fost înregistrat de Voința Limpeziș, un egal în fief-ul Lieștiului, care cu puțin mai multă concentrare se putea transforma chiar într-o frumoasă victorie.

Slăbită mult față de cum o știam, Sporting Liești rămâne totuși o echipă redutabilă pe teren propriu, iar punctul obținut de Voința este cu atât mai meritoriu, mai ales că el nu vine întâmplător, ci după o evoluție solidă, pigmentată cu ocazii uriașe de gol. Un punct muncit, meritat și cât se poate de util!
Jocul debutat cu o scurtă perioadă de tatonare, apoi s-a trecut la ocazii de gol. La acest capitol primii au punctat amfitrionii, cu două mari șanse. La una dintre acestea, unul dintre fundașii Limpezișului a fost la un pas de autogol, balonul lovind stâlpul porții. Ocaziile și mai mari au apărut la poarta cealaltă, unde Stelu Costache este bine angajat, scapă singur spre poartă dar Brăneț intervine foarte bine cu piciorul, iar unul dintre coechipierii buzoianului trăznește bara transversală cu un șut-bombă. După ce portarul buzoian se remarcă și respinge cu piciorul un șut din careu al unui adversar, se produc aproape instantaneu deschiderea și majorarea scorului. În minutul 34, Gelu Iordache trage din lovitură liberă de la peste 25 de metri și îl păcălește pe portarul advers, iar un minut mai târziu Costea majorează scorul cu o execuție din careu.

Două lovituri în plin, resimțite de buzoieni, iar la pauză se intră cu 2-0 în favoarea gazdelor, un scor nu tocmai conform cu realitatea din teren.
Repriza secundă este, fără discuție, a Limpezișului. Cu o atitudine mult schimbată în bine, jucătorii în negru s-au prăvălit peste adversari, iar rezultatul s-a văzut la final de joc. Având în față un adversar descumpănit, care nici nu a atacat, nici nu s-a apărat, nici măcar nu a tras de timp, Voința a luat cu asalt careul advers, iar în minutul 55 Stelu Costache a redus din diferență cu o reluare acrobatică din careu, după un corner. Apoi același Costache și ”căpitanul” Lemnaru, oamenii responsabili cu ofensiva, ratează câteva ocazii bune de gol, dar tot ei colaborează perfect la faza din minutul 80, când Costache primește o pasă bună în adâncime și lobează elegant portarul pentru 2-2. Se termină la egalitate, în ciuda unei presiuni a gazdelor, care la un moment dat s-au văzut, cum se spune, ” cu sacii în căruță”, s-au automulțumit și la final s-au ales cu un singur punct.

Un rezultat meritoriu pentru nou-promovata Voința. Dacă etapa trecută buzoienii câștigau pe linie,acum fiecare echipă a obținut un punct, după ce Limpezișul a remizat meritat la Liești, iar Metalul și Rm. Sărat s-au anihilat reciproc în meciul direct. Acest rezultat duce pe Limpeziș temporar pe locul 8, peste Dinamo Bacău și la egalitate cu Braniștea, cele două echipe urmând a se duela duminică în meciul direct. Urmează în weekend-ul viitor o deplasare mai mult decât dificilă la Focșani, echipă ce încheie podiumul și are în componență o serie de fotbaliști cu experiență. Dar Voința merge în Moldova cu obiecivul declarat de a juca fotbal și, cine știe, poate chiar va ieși ceva! Cum a fost la Liești!

SPORTING LIEȘTI-VOINȚA LIMPEZIȘ 2-2 (2-0)
Au marcat: Iordache 934),Costea (35) / Costache (55,80)
Cartonașe galbene: Chiriac / Costache, Al. Lemnaru, Gana, Chivu

SPORTING: Brăneț, Ștefănescu, Maftei (cpt), Cucu (Munchiu),Chiriac (Călin), Mihu, Sevastian, Grigoraș, Costea, Iordache, Al.Stan Antrenor: Cristian Brăneț

VOINȚA: Bucurel (Gana), Fl. Alexandru, Pucheanu, Bratu, I.Lemnaru, Radu,Costache (Lazăr), Al. Lemnaru (cpt), Vladu (Anghel), Radu, Chivu Antrenor: Marius Musceleanu

Au arbitrat Mădălina Gherghi (Buftea), Marian Istrate (Buftea) și Alexandru Iftime (Popești-Leordeni)

Delegat de joc: Marin Niță (Măgurele)
Observator arbitri: Daniel Hulubei (Vaslui)

Articol redactat de Florian Neculai / Foto: Adelin Corbu







Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%