VOINȚA LIMPEZIȘ | O performanță remarcabilă pentru echipa unui sat, izvorâtă din pasiunea unor frați nebuni după fotbal (VIDEO)

Iunie 27 08:40 2022 by Sportul Buzoian

Campioana județului Buzău, Voina Limpeziș, a încununat sâmbătă un sezon remarcabil cu obținerea dreptului de a evolua sezonul viitor în eșalonul al treilea. La adăpostul acelui 5-2 din tur, buzoienii au cedat la limită (1-0) pe terenul Victoriei Gugești și la final au declanșat fiesta, o răsplată binemeritată, după un sezon lung și obositor, dar extrem de pasionant. Început cu douăzeci și cinci de minute mai târziu, din cauza unor contestații făcute de gazde, urmate de contra-contestații ale buzoienilor, jocul retur din micuța localitate moldavă a fost un adevărat thriller, un meci peste nivelul Ligii a patra, ba chiar mai frumos decât unele meciuri din Liga a treia. Un joc plăcut, cu mult angajament, faze de gol și ocazii mari la ambele porți, intervenții reușite ale portarilor, dar și momente tensionate, așa cum șade bine unui meci cu asemenea miză. Tribuna de la Gugești s-a dovedit neîncăpătoare pentru acest joc, câteva sute de spectatori înfruntând o arșiță teribilă pentru a vedea pe viu un meci de care pe care.

Cu un deficit de trei goluri, singura șansă a gazdelor era să se arunce în atac încă de la început, impulsionate de publicul care parcă se ambiționa să creadă că nimic nu este imposibil. Primele minute ale jocului sunt dominate de gazde, care atacă adversarul și nu îi lasă spații de manevră, iar portarul de la Limpeziș pare a da în continuare semne de nesiguranță. De partea cealaltă, limpezenii nu ezită să iasă pe contraatac, iar în minutul 18 sunt la un pas să deschidă scorul – Claudiu Ionescu interceptează un balon în fața lui Milea, trimite parcă teleghidat din colțul careului, dar balonul lovește bara transversală. După ce coechipierul său, Costache, trage peste poartă, asistăm și la cea mai mare ocazie a vrâncenilor. O pătrundere în careu a lui Răzvan Crăciun, indiscutabil cel mai bun om al gazdelor sâmbătă, îl aduce în postură de unu-la-unu cu portarul advers, dar Tudor scoate cu un reflex extraordinar. Balonul ajunge la Dumitru, care reia din apropiere, dar din nou portarul buzoian se opune cu succes. Au fost intervenții providențiale, care au păstrat tabela intactă și au mai înlăturat puțin din impresia de ușoară nesiguranță dată de portarul Voinței. Pe final de repriză, Vladu ia fața portarului advers, dar trimite cu capul puțin alături, astfel că la cabine se intră ca la început, fără vreun gol marcat de cele două echipe.

Primul sfert de oră al mitanului secund a adus un forcing total al Victoriei Gugești. Semnalul l-a dat Dumitru, care a reluat frumos, din prima, din interiorul careului, dar balonul a poposit în plasa laterală. Imediat, gazdele au deschis scorul, spre marea bucurie a spectatorilor prezenți –după o fază prelungită de atac, George Duca trage plasat din careu și marchează, deschizând scorul în minutul 49. Vrâncenii simt momentul bun și se aruncă în atac, acum un pas mai aproape de acea ”remontada”, care la început părea aproape imposibilă. Dumitru trage bine de la 18 metri, dar balonul trece agonizant de aproape de transversală. Cea mai mare ocazie de gol a purtat semnătura lui Milea, fundașul central aruncat în ofensivă, în disperare de cauză. Dumitru a profitat de o eroare a buzoienilor, pătruns în careu și a driblat portarul, apoi a căzut, iar arbitrul a lăsat jocul să continue. Balonul a ajuns la Milea, aflat în poziție excelentă, dar acesta a șutat inexplicabil pe lângă poarta goală! Evident, gazdele au solicitat întoarcerea fazei și implicit acordarea unei lovituri de pedeapsă, dar ”centralul” Burloiu a rămas impasibil. Pe măsură ce trece timpul, nervozitatea și tensiunea cresc, iar luciditatea scade. După ce Lemnaru trage alături din careu, este rândul portarului Tudor să se mai remarce o dată, la un șut din careu al căpitanului Costin. Finalul de joc este unul fragmentat, pigmentat cu crampe și intervenții ale echipei medicale, dar își mai fac loc două ocazii, o ”foarfecă” a lui Costache și o lovitură de cap a lui Milea, ambele în afara cadrului porții. Ultima fază importantă este la poarta gazdelor, după ce același Costache înșiră prin dribling trei adversari, dar șutul său este boxat eficient de goalkeeper-ul advers. După cinci minute de prelungire, fluierul final consfințește un succes al gazdelor la limită, dar o calificare a campioanei buzoiene. A fost, așa cum se spune, un rezultat din categoria ”cea mai dulce înfrângere” pentru elevii lui Ioniță Dedu.

Apropo de antrenorul Limpezișului, acesta a declarat la interviul de după joc că echipa Voința are tot ce trebuie pentru a face pasul către liga a treia, un obiectiv pe care băieții și l-au asumat din start și pe care l-au îndeplinit cu brio. Nu va fi deloc ușor, cheltuielile și costurile vor fi cu siguranță considerabile, dacă ne gândim că un simplu barem de arbitraj ar gravita, spun unele surse, undeva în jurul a 1000 de euro. Dar cu siguranță băieții și-au făcut calculele de la bun început, iar acum culeg ce au semănat. O performanță remarcabilă pentru echipa unui sat, izvorâtă din pasiunea unor frați nebuni după fotbal, o echipă care a adus glorie pentru micuța comunitate pe care o reprezintă, și pe care sperăm să o regăsim alături de CSM Rm. Sărat și Metalul Buzău în viitoarea ediție a ligii a treia. Mult succes, Voința Limpeziș!

VICTORIA Gugești - VOINȚA LIMPEZIȘ 1-0 (0-0) A marcat: G. Duca (49)
VICTORIA: Burlacu, Duca, Milea, Gurău, Stanciu, C. Dumitru, Crăciun, Salaoru, Mănăilă, Costin (cpt), Mihăilă Au mai evoluat Ciobotaru, Dediu, L. Dumitru și Ștefan Antrenor: Octavian Bucătaru
VOINȚA: Tudor, Lemnaru (cpt), Pucheanu, Jipa, Cl. Ionescu, Ilie, Vișan, Costachem, Radu, Vladu, Chivu A mai intrat după pauză Petcu Antrenor: Ioniță Dedu
Au arbitrat Dorin Burloiu (Galați), Cosmin Vițelaru (Vaslui) și Dorinel Colniceanu (Tulcea)
Observatori: Lorand Veres (Sf. Gheorghe) și George Bădescu (București)

Ioniță Dedu, antrenor Voința Limpeziș: ” Am realizat ce ne-am propus când am câștigat play-off-ul. Acum suntem foarte fericiți, așteptăm banchetul și, implicit, liga a treia. Dacă nu eram pregătiți, nu ajungeam aici. Consider că undeva la 60 % s-a jucat calificarea în tur. A apărut și oboseala, Suntem mulțumiți că am luptat până la capăt și am promovat!”

Claudiu Ionescu, jucător Voința Limpeziș : ”Important este că am reușit să realizăm un obiectiv impus de către conducătorii echipei și, implicit, de noi, de echipă. Suntem fericiți, am reușit un pas mare, promovarea intră în istoria acestui club. Am fost contactat de frații Dedu cu intenția clară de a promova echipa, am fost de acord și am fost încântat de acest proiect. Baza sportivă a fost îmbunătășită, un semn că oamenii chiar își doresc performanța. Calificarea s-a jucat și aici, și la noi. Barajul se joacă în două manșe, noi am avut de apărat un avantaj de trei goluri, de aceea am făcut și un pas în spate. Importantă a fost calificarea, accederea în divizia superioară. Dacă nu aveam acest avantaj din tur, cu siguranță am fi fost și noi mai incisivi și se juca altfel. Mai sunt foarte multe aspecte și lucruri de pus la punct, este mult de muncă, dar am încrededre că echipa va face o figură frumoasă la Liga a treia!”

Emilian Chivu, antrenor secund Victoria Gugești: ” A fost un meci spectaculos, noi am jucat mlt mai bine decât în tur. În tur a contat foarte mult terenul, foarte mic, dar nu dăm vina pe teren - am jucat foarte slab și s-a văzut. Astăzi cred că am făcut cel mai bun joc din acest an, băieții s-au autodepășit, am făcut un joc bun, a venit multă lume la stadion și cred că spectatorii au plecat mulțumiți. Acum, nu ne rămâne decât să o luăm de la capăt în sezonul următor, sperăm noi, cu mai mult succes!”

Autor: Florian Niculai / Foto: Trifan Cătălin 

 




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%