Voința Limpeziș a ratat sâmbătă șansa de a urca în clasament

Octombrie 24 13:54 2022 by Sportul Buzoian

Voința Limpeziș a ratat sâmbătă șansa de a urca în clasament pe o poziție călduță, după ce a irosit incredibil un avantaj de trei goluri obținut până la pauză!  Depășită clar de Viitorul Ianca, o altă echipă aflată în zona de jos a clasamentului, Voința a sperat ca măcar de data aceasta lucrurile să stea mai bine.

 Și la pauză, chiar stăteau!

Sub privirile unui staff numeros, în care s-a remarcat și fostul atacant al Stelei anilor 2000, Cristian Ciocoiu, dar și buzoienii Cătălin Cighir (directorul LPS Buzău) sau Adrian Petre (președintele AJF Buzău),  băcăuanii au controlat autoritar ostilitățile, doar neșansa și trei execuții personale de excepție ale adversarilor făcând ca scorul la pauză să le fie defavorabil. După ce Fodor trimite un șut alături din marginea careului, amfitrionii primesc un penalty după un henț al unui fundaș băcăuan, dar Costache trage slab și nu îl poate învinge pe portarul advers. ”Căpitanul” gazdelor se va revanșa totuși cu vârf și îndesat în minutele 18 și 32 – mai întâi marchează din careu printr-o ”foarfecă” superbă, apoi majorează diferența cu un șut suberb cu efect, din marginea careului. Partenerul său din atac, Ionuț Lemnaru, înscrie și el din interiorul careului, ducând scorul la un neverosimil 3-0, parcă prea dur pentru realitatea din teren. Băcăuanii își trec și ei în cont câteva ocazii bune de gol, dar Fodor, Ciumasu sau Hodorogea le ratează cu seninătate, astfel că la pauză se intră cu un scor de forfait în favoarea echipei gazdă, scrie arenabuzoiana.ro.

Ce a urmat după reluare este de domeniul fantasticului. Tăvălugul băcăuan s-a prăvălit peste bieții nou-promovați, care au rămas fără reacție. Buzoienii au fost surprinși total, echipa fiind de nerecunoscut față de prima repriză. Profitând de faptul că Limpezișul nici nu a atacat, nici nu s-a apărat, nici măcar schimbări de jucători nu a efectuat, moldovenii s-au mutat cu totul în terenul advers, asediind careul lui Gana până când au luat cele trei puncte. În minutul 50, în urma unei lovituri libere, balonul lovește ambele bare laterale, apoi revine în teren, de unde Tofan marchează fără probleme, profitând de apatia unor fundași adverși care nu au mai urmărit faza.

Douăzeci de minute mai târziu, Padovei profită de o eroare a portarului gazdelor și marchează cu o boltă, pentru ca în ultimul minut acelși jucător să scape la limita offside-ului și să înscrie cu un lob peste portar. Anterior, același atacant băcăuan reluase din careu cu capul, dar bara din stânga se opusese unui gol ca și făcut. Dinamo dă lovitura în prelungiri, în minutul 90 +2, când fundașul Andrei Panaite urcă în careu la o fază destul de încâlcită și trimite în plasă, spre bucuria sa și a unor coechipieri și antrenori care și-au jucat șansa până la capăt!

La final de tur, Voința Limpeziș ocupă penultimul loc al ierarhiei, cu numai patru puncte acumulate, trei cu Brăila și unul în deplasarea de la Liești. Lucrurile nu arată deloc bine, mai ales că între tur și retur nu există pauză, iar săptămâna viitoare la Limpeziș vine puternica Aerostar Bacău. Comportare mult mai bună a celorlalte echipe buzoiene – CSM Rm.Sărat a învins pe Focșani pe teren propriu și și-a securizat un loc pe podium la finalul turului, în vreme ce liderul Metalul Buzău își continuă marșul triumfal încununat cu un nou succes contra Viitorului Ianca, în deplasare. Pentru Metalul va urma ”meciul adevărului” la Focșani, apoi vor da și ei piept , tot în deplasare, cu Dinamo Bacău, trupa pregătită de Radu Ciobanu, fostul fundaș de fier al Bacăului, părând a fi într-o frumoasă revenire de formă.

 VOINȚA LIMPEZIȘ - DINAMO BACĂU   3-4 (3-0)

Au marcat:Costache (18,32), Lemnaru (36), respectiv Tofan (50), Padovei (70,90), Panaite (90+2)

Cartonașe galbene: Chivu, Lemnaru, Lazăr / Hărăguță, Ursu

Voința:Gana, Fl.Alexandru, Harbuz, C. Radu (Lazăr), Chivu,Costache (cpt), Bratu, Lemnaru, Vișan, Pucheanu, Vladu  Antrenor principal: Marius Musceleanu  Director sportiv: Ioniță Dedu Delegat: Costel Dedu

Dinamo:Hărăguță, Fodor, Panaite, Munteanu (Ganea), Senteș, Albu (Brăescu), Ursu (Lucaci), Hodorogea (Chișoreanu), Padovei, Tofan (Dobre), Ciumasu  Antrenor principal: Radu Ciobanu Director sportiv: Bogdan Ghica  Delegat: Valeriu Huțu

Au arbitratMihai Moisă, Ionuț Melinte și Leonard George Macovei (toți din Iași)

Delegat joc:Marin Iancu (Urziceni)

Observator arbitri:Mihai Hârlab (Brașov)

(Articol: Florian NECULAI / Foto: buzau.net)

Citește articolul integral pe arenabuzoiana.ro




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%