VIDEO. Preotul Milea și-a scos elevii la restaurant, la Antica Roma

Decembrie 28 17:49 2022 by buzaulinreportaje.ro

Tâmplele bucuriei blândului părinte par cătinel ninse precum versurile colindelor de fericirea vieții!, scrie buzaulinreportaje.ro.

Sala toată stă într-o așteptare soră cu sfințenia! Nici nu a crezut ea vreodată, sala aceasta de restaurant, că are să aibă parte de colindători aleși la ceas de mare sărbătoare creștinească. O binecuvântare în fapte, dar și prin vorba caldă a bunului preot ridicat deasupra mării imense de oameni simpli de la Curbura Carpaților și până spre Dobrogea prin credința sa pură în Dumnezeu.

De dincolo de geamuri, lumea devine dintr-o dată de-un gri trist, apăsătoare ipostază a vieții de zi cu zi pe care o înlăturăm pentru a slăvi azi bucuria văzută altfel.

Preotul profesor Mihail Milea a acceptat provocarea singurei lady chef din Buzău de a-și scoate la masă, la restaurant elevii. Sunt cei din anul trei de la Seminarul Teologic Chesarie Episcopul din Buzău. Copii cu privire cuminte, dar cu viață vie în fiecare vorbă spusă. Sunt din patru județe – Vrancea, Prahova, Covasna și Buzău. Par să provină din câte medii sociale are România zilei de azi. Au intrat respectuoși în restaurant și cu o smerenie specifică oamenilor buni și-au ocupat locurile cumva militărește. Sunt primii 11. Părintele Milea le este diriginte. Pe el și încă pe atâția colegi îi așteaptă preț de un sfert de ceas. Stabilesc între ei cum să le fie colinda pentru că aceasta e misiunea...

Citește articolul integral pe buzaulinreportaje.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%