VIDEO Camionul unei primării buzoiene, filmat când depozitează gunoi menajer pe câmp. Ce explicații dă primarul

Februarie 22 17:42 2021 by stiridebuzau.ro

Primarul din Cilibia, județul Buzău, este acuzat de câțiva localnici că încalcă legislația de mediu, după ce au filmat camionul primăriei în timp ce descarcă deșeuri într-o groapă ilegală. Acumularea de gunoi s-a format la mai puțin de 200 de metri distanță de zona locuită, spun martorii.

Într-un clip care însoțește sesizările trimise Gărzii de Mediu de un grup de săteni din Cilibia, autorii lui spun ca apare un camion din parcul auto al Primăriei care transportă deșeuri adunate din gospodării pe un teren viran. Deșeurile sunt acoperite apoi cu pământ, acuză oamenii.

În alte fotografii, apar mormane de gunoi menajer formate pe malurile unui canal de irigații.

”Așa scapă primarul din Cilibia de gunoiul adunat din sat, pentru care percepe taxă lunară de la oameni. Îl îngroapă la 200 de metri de casele oamenilor și așa salvează niște bani pe care i-ar fi dat la un depozit legal”, ne scrie N.B., unul dintre localnicii care acuză primăria că depozitează ilegal gunoiul pe un teren din apropierea satului.

Potrivit martorilor, camionul descarcă cel puțin o dată pe săptămână gunoaie în gropile de la marginea satului. Din cauza vântului, resturi din depozitul ilegal ajung uneori în sat și se împrăștie pe tot câmpul.

Primarul din Cilibia, Ion Enache (PSD), recunoaște că s-a descărcat gunoi la marginea satului. Spune însă că scopul a fost acela de a nivela un teren deteriorat... [Citește articolul integral pe stiridebuzau.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%