Valea Slănicului, din Buzău, salbă de monumente ale naturii | Distribuie si tu!

Octombrie 22 21:09 2017 by buzau.net

 „Dacă ar fi să fac un top, Buzăul ar avea mari şanse de câştig: e un judeţ cu de toate”. Acestea sunt cuvintele cu care un mare amator de drumeţii, autorul unui blog de turism, a simţit nevoia să îşi încheie jurnalul de călătorie pe Valea Slănicului, din judeţul Buzău. Ruta, măsurată din municipiul Buzău, are mai puţin de 150 de kilometri, parcurşi atât pe drum asfaltat, cât şi pe cărări acesibile doar la picior.  

Trebuie să fii un mare iubitor de natură sălbatică, de peisaje de vis, ca să alegi această destinaţie turistică, unde aşteaptă să fie admirate câteva monumente naturale rare, dacă nu chiar unice pe continent, cum ar fi Focul Viu de la Terca şi Lacul Meledic, un ochi de apă dulce pe un masiv de sare. Nu este un traseu recomandat turistilor comozi, deoarece infrastructura, atât rutieră, cât mai ales cea turistică, nu este deloc generoasă.   Înainte să pleci la drum, ia-ţi cu tine în maşină o pereche de bocanci, o hartă a judeţului, întrucât nu există indicatoare turistice dar şi gustări reci, deoarece nu ai la dispoziţie prea multe restaurante sau pensiuni. Din municipiul Buzău trebuie să te încadrezi pe DJ 203 K, traversând podul de la Mărăcineni.

La Vintilă Vodă, aproape 45 de kilometri parcurşi pe drumul judeţean, dai de o bifurcaţie cu direcţii spre Lopătari, la stânga, şi Bisoca, la dreapta. Ambele destinaţii fac parte din circuitul de pe Valea Slănicului însă e de preferat să alegi mai întâi Lopătari, fiind zona care îţi va da cea mai mare bătaie de cap.

Lacul Mocearu, locul perfect pentru o cură de linişte şi aer curat  

Următorul popas este pe malul unui lac superb, aflat la aproximativ şase kilometri distanţă de centrul comunei Lopătari. Este vorba despre Lacul Mocearu, un ochi de apă cu fauna şi flora specifice zonei de câmpie, care are o vechime de aproximativ 150 de ani. Dacă vii dinspre Lopatari, trebuie să ştii că nu există drum amenajat până la acest lac însă, ca reper, este bine de reţinut că traseul parcurge localităţile Luncile şi Plaiul Nucului. Se află în mijlocul unei vaste păduri de pe dealurile Buzăului, astfel că un sejur în zona lacului Mocearu este visul oricărui iubitor de natură, dornic de linişte şi aer curat. Turiştii aleg să vină aici pentru a se relaxa departe de agitaţia oraşelor, dar şi pentru că pot pescui în voie. Atenţie, lacul, cu o întindere de 300 de metri pătraţi, are o serie de ochiuri subacvatice, astfel că trebuie să fii extrem de precaut, mai ales dacă ai copii pe lângă tine. Cazarea în zonă se poate face la o pensiune de pe malul apei, inaugurată recent. 

Citeste mai mult: adev.ro/msc3ox

 




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%