ULTIMA ORA: Primele restrictii | Starea drumurilor din Buzau

Martie 23 09:24 2018 by buzau.net

Ca urmare a fenomenelor meteorologice deosebite caracterizate prin ninsoare abundentă, intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 50…60 km/h, temporar 60…70 km/h și perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității, în urma monitorizării situației operative, nu s-au înregistrat evenimente potențial generatoare de situații de urgență.

Căile rutiere:
Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile - viscol si vizibilitate redusă, pentru siguranţa participanţilor la trafic, începând cu ora 08:00 este restricționată circulația autovehiculelor cu masa peste 3,5 tone pe DN22 Râmnicu Sărat - Brăila.
Pe celelalte drumuri naționale și județene care tranzitează județul Buzău se circulă la acest moment în condiții de iarna, cu vizibilitate scăzută și ninsoare viscolită, acționându-se cu utilaje din cadrul Secției de Drumuri Naționale și Drumuri Județene Buzău.

Energie electrică
Conform informării distribuitorului de energie electrică nu au fost înregistrate localități nealimentate cu energie electrică.

Recomandări pentru participanții la trafic
Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.
Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei).
Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile.
Atunci când circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă, sau polei, echipaţi autovehiculul cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone, montaţi pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.
Nu bruscaţi comenzile şi folosiţi cu preponderenţă frâna de motor.
Când vă deplasaţi în coloană, evitaţi să depăşiţi. Această manevră nu vă scurtează semnificativ timpul de deplasare, însă vă poate pune viaţa în pericol. Totuşi, când depăşirea este absolut necesară, asiguraţi-vă temeinic înaintea efectuării acestei manevre şi semnalizaţi din timp intenţia dumneavoastră.

 




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%