ULTIMA ORA: Material antiderapant pe drumurile naționale și județene | Echipele Electrica pregatite sa intervina

Ianuarie 11 19:22 2023 by buzau.net

Vremea nefavorabilă, care se anunță pentru zona județului Buzău, a determinat autoritățile locale să ia măsuri de precauție. Astfel, meteorologii au emis o atenționare nowcasting de polei, iar prefectul județului, Daniel-Marian Țiclea, a organizat o întâlnire de lucru în cadrul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției. Scopul acestei întâlniri a fost acela de a se asigura că se poate interveni rapid, în cazul în care vremea va impune acest lucru.

La această oră, utilajele acționează preventiv cu material antiderapant pe drumurile naționale și județene din zona Pogoanele, astfel încât să se evite accidentele rutiere care pot fi cauzate de polei. De asemenea, Electrica are mobilizate echipe care sunt pregătite să intervină în cazul unor avarii la liniile electrice, avarii care pot apărea din cauza depunerilor de chiciură, care pot fi generate de vântul puternic și precipitațiile abundente.

Aceste măsuri preventive arată responsabilitatea autorităților locale de a se asigura că se poate interveni rapid și eficient, în caz de vreme nefavorabilă, pentru a se evita daunele care pot fi cauzate de acestea. Cetățenii din zona afectată sunt sfătuiți să respecte indicațiile autorităților și să evite circulația pe drumurile afectate de polei, pentru a se asigura că rămân în siguranță.

Atenționare nowcasting de polei, care vizează zona joasă a județului Buzău, respectiv zona localităților Buzău, Râmnicu Sărat, Nehoiu, Berca, Pătârlagele, Vernești, Vadu Pașii, Pogoanele, Merei, Smeeni, Mărăcineni, Pârscov, Poșta Câlnău, Zărnești, Valea Râmnicului, Săgeata, Cochirleanca, Tisău, Grebănu, Lopătari, Cislău, Padina, Puiești, Ziduri, Glodeanu-Siliștea, Costești, Topliceni, Glodeanu Sărat, Rușețu, Țintești, Calvini, Cernătești, Chiojdu, Râmnicelu, Pietroasele, Beceni, Gherăseni, Gălbinași, Vintilă Vodă, Breaza, Scorțoasa, Viperești, Buda, Podgoria, Săhăteni, Ulmeni, Balta Albă, Stâlpu, Săpoca, Pănătău, Mânzălești, Luciu, Bisoca, Brădeanu, Cătina, C.A. Rosetti, Cozieni, Movila Banului, Brăești, Ghergheasa, Scutelnici, Amaru, Boldu, Unguriu, Măgura, Mihăilești, Năeni, Cilibia, Vâlcelele, Largu, Florica, Bălăceanu, Sărulești, Racovițeni, Blăjani, Colți, Robeasca, Bozioru, Odăile, Cănești, Murgești, Valea Salciei, Mărgăritești, Chiliile, Pardoși.

Conform meteorologilor, până miercuri, la ora 23.00, vor cădea ploi și burniță, și, local, se va forma polei. Atenționarea se suprapune cu alte avertizări meteorologice cod galben de precipitații abundente și vânt în zona de nord a județului, și cod portocaliu de ploi puternice, în restul județului.

 







Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%