TRAGEDIE LA SOCIETATEA CONSTAM! Un muncitor de numai 35 de ani a murit în chinuri groaznice

Octombrie 7 08:31 2018 by gazetabuzoiana.ro

Durerere fără margini într-o familie din localitatea Scurtești! Un tânăr de 35 de ani, Aurelian B., tată al unei fetițe de numai 8 ani și-a pierdut viața în urma unui accident de muncă, produs aseară la centrul de prelucrare a oțelului din cadrul societatății Constam.

Bărbatul se afla în schimbul doi și sorta grinzi metalice cu ajutorul unei macarale. Nenorocirea a avut loc în jurul orei 18:00, când șufa macaralei s-a rupt, iar grinda metalică de 500 de kilograme s-a desprins și a căzut peste trupul bărbatului, zdrobindu-i capul și coloana vertebrală.

Câteva minute mai târziu, colegii l-au găsit zăcând plin de sânge pe podea și au apelat Serviciul de Ambulanță, care l-a preluat în scurt timp și l-a transferat la Spitalul Județean de Urgență Buzău, unde a fost evaluat și intubat imediat. Surse apropiate de famili susțin că bărbatul era inconștient în momentul în care a fost urcat în ambulanță, iar tensiunea sa era foarte mică, sub 7. Aurel a murit la spital, la scurt timp după ce a fost adus.

Accidentul de muncă a intrat în atenția Inspectoratului Teritorial de Muncă și a Inspectoratului Județean de Poliție, care vor deschide anchete separate în acest caz.

Surse apropiate familiei susțin că nimeni din partea societății Constam nu a luat până la legătura cu familia până la momentul publicării materialului de față. Se pare că victimei i s-ar imputa faptul că în momentul producerii accidentului nu purta cască de protecție pe cap, însă sub greutatea grinzii de metal este puțin probabil că purtând-o viața sa ar fi fost salvată.

Așa că ancheta va trebui să cuprindă în mod obligatoriu și o expertiză tehnică, așa încât să lămurească și în ce stare tehnică se afla macaraua respectivă și cum a fost posibil ca șufa să se rupă. Cu alte cuvinte, trebuie stabilit în ce măsură responsabilii societății Constam poartă vreo vină pentru moartea tânărului de numai 35 de ani.

Sursa: gazetabuzoiana.ro




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%