Tot mai mulți tineri renunță la agitația din orașe pentru un trai mai liniștit la țară. Cum li se schimbă viața după doar câțiva ani

Decembrie 18 12:27 2022 by sansanews.ro

De câțiva ani, viața la țară, departe de aglomerația și stresul din oraș, a fost alegerea făcută de tot mai multe familii. Tinerii, mulți obișnuiți să trăiască în mijlocul Capitalei, nu s-au uitat o clipă înapoi când au găsit o casă în mijlocul naturii, înconjurată de dealuri, verdeață, aer curat și oameni primitori. Au renunțat la traiul în oraș și au luat-o de la zero într-un loc străin. Totul cu un singur gând: că astfel ei și copiii lor vor respira aer curat, vor petrece timp în mijlocul naturii dar și că vor putea pune umărul la dezvoltarea zonelor de care s-au îndrăgostit. Doi dintre tinerii care au renunțat la toate oportunitățile pe care le ai în București și s-au mutat în comune din județul Buzău au povestit, la Focus Tv, cum au ajuns să ia o asemenea decizie și cum le-a schimbat viața, scrie sansanews.ro.

Narcisa Dumitru s-a mutat împreună cu soțul său la Mierea, Vernești, în urmă cu 4 ani. Cunoșteau zona de ceva vreme, din timpul călătoriilor pe care le făceau în timpul liber, atrași de peisajele mirifice din Buzău. Așa că în momentul în care au ajuns la concluzia că ar fi mai bine pentru ei să se mute de la oraș într-o zonă rurală, sătui de agitație și un oraș tot mai aglomerat, nu au trebuit să caute locul, au știut exact unde vor să locuiască.

“După foarte mult timp petrecut în Capitală, după facultate, 12 ani de lucrat, eu și soțul am decis că nu ni se mai potrivește, prea aglomerat, aer poluat, am simțit nevoia de o schimbare, de un loc mai liniștit, mai curat. Am găsit locul întâmplător, îl admiram când ne plimbam prin județul Buzău. Am rămas cu gândul la această zonă, cât e de frumoasă, mă gândeam de ce nu e amenajată,de ce nu sunt mai mulți turiști, de ce nu știu oamenii de ea. Așa că nu a fost deloc greu să găsim locul potrivit când am decis să ne mutăm.”

Cei doi tineri s-au mutat la Mierea, unde au găsit ceea ce își doreau: utilități, liniște și aer curat.

“Am ales să cumpărăm o casă într- o zonă unde se poate ajunge pe un drum asfaltat, am ales un sat unde sunt gaze, deci avem o centrală, avem apă. Când ne-am mutat nu era fibră pentru internet, a trebuie să insistăm și să așteptăm vreo două luni până să vină o campanie. Acum, copiii cresc la aer curat. Petrec mai mult timp afară decât pe telefon, dorm foarte bine, aerul curat îți spune cuvântul, au acces la fructe, se joacă cu animale,se joacă în pământ, sunt rezistenți la boli, le prinde foarte bine viața aici.”

Tinerii s-au lovit însă și de câteva dezavantaje, cum ar fi lipsa unei creșe unde să își lase copiii cât ei își desfășoară activitatea, ori cheltuieli mai mari cu întreținerea casei și a curții. Dar, minusurile au fost mult prea puține în comparație cu beneficiile vieții la țară. În scurt timp de la stabilirea la Mierea, s-au integrat perfect, simțind că sunt...

Citește articolul integral pe sansanews.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%