TOP 5 greseli pe care sa NU le comiti atunci cand alegi locul de munca

Iunie 24 20:06 2022 by buzau.net

Fie ca esti la inceput de cale sau iti doresti o crestere profesionala, atunci cand vei cauta un nou loc de munca, vei trece printr-un proces intens de selectie a ofertelor si va fi necesar sa ai rabdare si sa gandesti pozitiv, pentru a nu renunta la primul refuz. Este important sa-ti definesti rolul ideal in care te regasesti, mediul in care ai vrea sa fii, precum si salariul pe care il astepti, in functie de aptitudinile tale. Pentru a gasi jobul potrivit, este bine sa stii cele mai frecvene greseli comise de persoanele deschise spre gasirea unui loc de munca.

Iata top cinci greseli pe care sa le eviti cand vei cauta un job:

1. Nu accepta prima oferta primita

Pentru a alege un loc de munca care se potriveste cel mai bine circumstantelor si obiectivelor tale, trebuie sa-ti faci timp sa analizezi mai multe oferte si sa nu te grabesti sa accepti primul angajator care se ofera deschis sa te primeasca la lucru. Daca ti se pare ca oferta primita este ceea ce iti doresti, spune-i recruiterului ca ai nevoie de timp pentru a oferi un raspuns.

2. Nu renunta la locul de munca actual pana nu primesti o oferta mai buna

Deseori se poate intampla sa fii obosit de jobul tau sau sa nu te simti apreciat in locul un de afli si ai dreptul sa schimbi situatia in orice moment. Totusi, este bine sa nu recurgi la schimbari radicale ce te vor dezavantaja, cum ar fi sa renunti brusc la jobul actual. Poti incepe cautarile cat esti angajat, intrucat recrutarea e un proces mai indelungat decat pare. Spre exemplu, daca esti model la o agentie de publicitate, dar iti doresti un loc de munca in videochat la Richgirls-studio.ro mai bine platit, este recomandat sa studiezi oportunitatile, sa mergi la interviu si sa vezi daca ai gasit ce iti doresti.

3. Refuza ofertele mai mici care nu corespund cerintelor tale

Daca esti de mult timp in cautarea unui job, s-ar putea sa fii gata sa accepti orice oferta primita. Fie ca ai abilitatile si experienta potrivita sau ai mai putine capacitati relevante, nu te subestima atunci cand alegi unde sa lucrezi. Trebuie doar sa ai rabdare, sa-ti investesti pe deplin timpul si energia in cautari avansate. Rezultatele nu se vor lasa asteptate si vei fi remarcat de compania care se va plia perfect cu nevoile tale.

4. Nu ignora cresterea profesionala pe termen lung

Atunci cand vei alege rolurile la care se aplici, nu uita sa verifici care vor fi posibilitatile de crestere pe termen lung si cat de actual va fi rolul in cativa ani. Doar pentru ca un anumit rol, precum programist sau social media manager sunt populare, nu inseamna neaparat ca in cinci sau 10 ani vor fi la fel de solicitate. Alegand un job cu o cerere inalta si crestere puternica pe termen lung, te vei asigura ca ai mai multe oportunitati de avansare in cariera.

5. Nu inceta sa inveti

Invatarea continua joaca un rol important in dezvoltarea ta profesionala.Poti gasi anumite traininguri despre domeniul tau de activitate, poti alege un masterat in acest domeniu sau gasi cursuri ce iti vor mentine cunostintele actualizater, precum si iti vor creste potentialul de lucru in domeniul ales.

Asadar, gasirea unui loc de munca nou solicta mult timp, energie si rabdare investite in procesul de cautare a noului loc de munca. Totusi, eforturile tale vor fi remuenerate cu cel mai potrivit job, unde vei merge cu placere.

Sursa foto: Pexels.com




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%