Tensiuni majore între Guvern și medicii de familie

Octombrie 12 12:05 2020 by sanatateabuzoiana.ro

Medicii de familie cer să fie chemați la consultări înainte să se ia decizii în privința activității lor.  Premierului Ludovic Orban și ministrul Nelu Tătaru au anunțat intenția executivului de a transfera către medicii de familie o serie de noi responsabilități, în contextul înmulțirii alarmante a numărului de pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Ludovic Orban

În cadrul unei ședințe de Guvern care a avut loc săptămâna trecută, premierul Ludovic Orban i-a solicitat ministrului Sănătății să găsească o soluție prin care medicii de familie să fie implicați în monitorizarea pacienților cu forme ușoare de Covid-19, care sunt izolați la domiciliu, în condițiile în care personalul medical din spitale este ocupat cu pacienții internați, iar angajații din DSP-uri se concentrează pe anchetele epidemiologice. Ieri, prim-ministrul Orban a declarat că alături de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, caută soluţii pentru a motiva implicarea medicilor de familie în urmărirea stării de sănătate a pacienţilor care au forme uşoare de COVID-19, precizând că medicii de familie ar putea să urmărească starea de sănătate a pacienţilor respectivi, dar ar putea fi implicaţi şi în anchetele epidemiologice.

Solicitarea premierului a fost urmată imediat de o reacție din partea medicilor de familie, care s-au arătat nemulțumiți de această nouă sarcină care se dorește să fie pusă în seama lor, și mai ales de faptul că deciziile în ceea ce îi privește se iau... [Citește articolul integral pe sanatateabuzoiana.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%