Tătaru: Virusul a fost transmis în Suceava de cel puțin 1000 de persoane asimptomatice venite din străinătate majoritatea din Italia

Martie 31 10:20 2020 by buzau.net

Ministrul Tătaru: Virusul a fost transmis în Suceava de „cel puțin 1.000 de persoane asimptomatice, venite din străinătate, majoritatea din Italia”

Distribuția masivă a noului coronavirus în municipiul Suceava s-a produs din cauza „unor nereguli comune”, de care sunt responsabili managementul Spitalului de Urgență Suceava, corpul medical de la spital și pacienții care au mințit sau n-au respectat regulile de izolare, a declarat, luni seara, la un post central de televiziune, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„S-a ajuns la infectare masivă din cauza unor nereguli comune - din partea personalului medical, greșeli de management, de dotare cu echipamente de protecție și de instruire a personalului în respectarea protocoalelor, DSP-ului, care nu a mai avut specialiști cu care să lucreze și pacienților care n-au respectat regulile de izolare”, a declarat ministrul Sănătății.

Întrebat de moderator dacă există o situație a persoanelor care s-au întors în Suceava din străinătate, de la începutul pandemiei, Nelu Tătaru a afirmat că, din evaluările făcute până acum, „au venit cel puțin 1.000 de persoane în municipiul Suceava, purtători asimptomatici, care au transmis virusul. Majoritatea din Italia, dar și din alte țări. Au fost multe greșeli, din toate părțile”.

Ministrul a mai spus că la momentul vizitei de lucru pe care a efectuat-o la Suceava, săptămâna trecută, în județ „toate erau oprite în loc” – „corpul medical nu mai era, DSP nu mai exista”. De asemenea, o explicație a numărului mare de cazuri confirmate aici ar fi că în zona Suceava s-a testat foarte mult. Din cele 593 de cazuri confirmate până în data de 30 martie, 181 sunt cadre medicale.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%