Tablă virtuală și interacțiune audio-video, metodele adoptate de un profesor de la Hasdeu pentru a preda matematica online

Martie 17 06:07 2020 by opiniabuzau

În timp ce toate școlile rămân închise din cauza pandemiei de coronavirus, cadrele didactice încearcă să se adapteze și să predea în continuare cursuri de la distanță elevilor. Marea majoritate a profesorilor din municipiul Buzău se folosesc de platforma Adservio, cea care a fost implementată de Primărie la nivelul tuturor școlilor din oraș, dar există și cadre didactice care apelează la alte aplicații online, considerând că Adservio nu este suficient de util pentru predarea anumitor discipline.

Este și cazul profesorului de matematică Bogdan Enescu de la Colegiul Hasdeu, omul care  a pregătit loturile olimpice de matematică a României, SUA, Pakistanului, Ungariei și Republicii Moldova. Enescu folosește aplicație Zoom pentru lecții, pentru transmiterea imaginilor a fișierelor și audio, și Google Canvas ca tablă virtuală. Elevii din Hasdeu, care la școală foloseau exclusiv telefoanele la orele digitale, acasă pot folosi orice device au la dispoziție. Soluția adoptată de profesorul buzoian a fost prezentată în cadrul unui articol realizat de Edupedu.ro, site dedicat exclusiv educației.


Sursa: opiniabuzau



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%