Sute de mașini vor trece zilnic pe aici. Variantă la podul de la Mărăcineni

Aprilie 17 17:09 2018 by buzoieniiro

Oamenii îi mai spun „drumul hoților”.

E vorba de podul de tuburi peste râul Buzău ce pleacă din satul Scurtești (comuna Vadu Pașii) și iese la Coco Rico pe șoseaua Buzău – Brăila.

Podul improvizat a fost nefuncțional în ultima lună.

În urma viiturii formate pe râul Buzău, luna trecută (mai exact pe 14 martie) tuburile care susțineau calea de rulare au fost luate de apa Buzăului.

Unele tuburi au fost deplasate în jur de 50 de metri, iar unul dintre ele a fost purtat de ape 150 de metri în aval.

Abia astăzi, muncitorii de la Lafarge, firmă care operează balastiera din zonă, au reușit să încropească la loc podul de tuburi.

E o veste bună atât pentru localnici dar mai ales pentru șoferii care tranzitează E85 în perspectiva închiderii – programate săptămâna viitoare – a podului metalic de la Mărăcineni (sensul către orașul Buzău).

Pentru a evita coloanele imense de mașini care se vor forma, șoferii bine informați vor putea vira la intersecția de la Autorolla către Vadu Pașii.

După 5 minute de mers pe DJ203K vor vira dreapta către Scurtești, iar de acolo vor ajunge la podul de tuburi și mai departe până la Coco Rico pe șoseaua Buzău-Brăila.

În acest fel, după un ocol de 10-15 minute, șoferii care altfel ar fi stat în coloană 30-60 de minute vor ajunge în orașul Buzău.

Această soluție e valabilă și în sens invers, în caz că ieșirea din municipiu înspre pod e blocată de mașini.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%