Şlefuitorii de cuvinte / Medalion literar - Florin Costinescu • Opinia Buzău

Iulie 5 21:00 2018 by opiniabuzau

Este un scriitor român ce s-a născut la data de 16 mai 1938 în municipiul Slobozia din judeţul Ialomiţa. După absolvirea liceului din Turnu Măgurele a urmat cursurile Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti, fiind licenţiat în anul 1964. A lucrat în redacţia diferitelor publicaţii literare. La prestigioasa revistă „Contempo­ranul” a ocupat funcţia de publicist-comentator încă din anul 1974.

După decembrie 1989 lucrează ca redactor şi redactor şef-adjunct la Agerpres, apoi consilier în Ministerul Culturii, redactor la publicaţia „Cultura naţională” şi la Editura Academiei Române,

redactor-şef la revista „Al­bi­na”. A debutat în anul 1959 în revista „Luceafărul”, iar prima carte a fost în anul 1972, sub titlul publicată, „Adierea tărâmului“. După aceea a mai publicat peste 20 de volume, dintre care şase sunt dedicate copiilor, la edituri prestigioase: Eminescu, Cartea românească, Albatros, Ion Creangă ş.a. A fost şi este un nume prezent în revistele literare: Tribuna, Luceafărul, România literară, Contemporanul, Cronica, Ateneu, Literatorul, Spaţii culturale, Antares, Argeş, Ramuri, Literatorul, Oglinda literară etc.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%