Referendumul bagă stres în partidele din coaliția la guvernare. Poziții contrare în interiorul aceleiași formațiuni, amenințări cu sancțiuni și divorțuri politice

Ajuns în etapa în care a fost aprobată data organizării pe 26 septembrie, referendumul pentru unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești, oferă, pe scena politică, momente neașteptate, și separă, în unele cazuri, oameni politici ai aceluiași partid, în ceea ce privește viziunea asupra subiectului.
Demonstrația a fost făcută, în ultimele zile, atât prin pozițiile adoptate de liberali, cât și prin cele din tabăra USR-PLUS. Astfel, liberalii buzoieni au anunțat, așa cum au făcut-o și în plenul CLM de miercuri, că nu se opun proiectului, dar au rețineri în privința oportunității momentului și cheltuielilor angajate pentru organizarea consultării populare. Președintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu, a criticat, de asemenea, organizarea referendumului, în detrimentul altor proiecte prioritare, cum ar fi construirea de locuințe ANL. În acest context, anunțul lui Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor și liberal de frunte, de a veni la Buzău pentru a promova inițiativa lui Constantin Toma, vine în contradicție cu poziția organizației liberale județene.
La fel stau lucrurile și în raport cu declarația de la începutul săptămânii a primarului Clujului, Emil Boc, care a dat Buzăul exemplu pozitiv pentru faptul că a decis organizarea unui referendum de alipire a două localități, demers care în opinia sa, ar... [Citește articolul integral pe sansanews.ro].
Se încarcă comentariile ... 0███████████████████100%
|