RAM VA INTRA ÎN INSOLVENȚĂ

Mai 30 08:59 2020 by tvbuzau.ro

Regia Autonomă Municipală se apropie de faliment. Societatea nu era una profitabilă de mult timp, iar în cel mai scurt timp va intra în insolvență. Peste 80 de angajați riscă să rămână fără un loc de muncă.

Viitorul Regiei Autonome Municipale nu se anunță a fi unul bun. Buzoienii racordați la sistemul centralizat de încălzire s-au împuținat, dar încă există abonați casnici, la care se adaugă și unitățile de învățământ și instituțiile publice care primesc căldură și apă caldă de RAM. La penultima sedință de consiliu local, primarul a solicitat consilierilor aprobarea ca Regia Autonomă să intre în insolvență pentru că nu mai poate funcționa din cauza datoriilor și pierderilor financiare.

De asemenea municipialitatea caută soluții pentru a asigura, la iarnă, căldură și apă caldă pentru copiii din școlile, grădinițele și creșele din oraș, dar și la cele aproape 12 mii de apartamente care mai sunt racordate, încă la sistemul de încălzire centralizat. O variantă este înființarea unei noi societăți care va prelua ce este viabil din actualul RAM. Primarul Constantin Toma, susține că nouă societate va păstra maxim o treime din angajații Regiei. Se încearcă, totodată să nu fie mărit prețul gigacaloriei, ba chiar, ar fi posibilă o reducere a costurilor serviciilor furnizate.

Sîrbescu Iuliana/ Rober Oprea

Post Views:

4


Sursa: tvbuzau.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%