Raed Arafat: ”România stă mult mai bine decât majoritatea ţărilor europene. Avem 2% vaccinaţi”

Ianuarie 25 08:55 2021 by buzau.net

Secretarul de stat Raed Arafat a spus că este mulţumit de felul în care decurge campania de vaccinare în România.

''La acest moment singura frână care este cantitatea vaccinului care se primeşte. Aici sunt aspectele de livrare pe care le ştiu colegii de la Comitetul de Vaccinare. Dacă ne comparăm cu alte ţări şi există site-uri care ne compară, nu e o chestie băgată de România să spunem că ne lăudăm. Stăm mult mai bine decât majoritatea ţărilor europene. , scrie antena3.ro.

Noi avem deja 2% vaccinaţi. Dacă vedeţi harta Europei cu 2% vaccinaţi sunt încă două-trei ţări care au atins această cifră. Sunt ţări care sunt mult sub noi. Sunt ţări care sunt sub 1%, aşa că România totuşi este în rândul ţărilor care au fost mai active în acest sens.

Eu zic că modul de organizare, faptul că s-a implicat Ministerul Apărării, faptul că s-a colaborat între noi toţi, Ministerul Apărării cu DSU, cu Ministerul Sănătăţii, faptul că au fost implicate resurse la nivel naţional, logistice, personal medical. A fost organizat din punctul meu de vedere, destul de eficient ca să putem vaccina mai mulţi.

Am ajuns pe zi să vaccinăm peste 30.000 de oameni. Toate ţările au probleme. Orice problemă care poate fi corectată, sunt covins că colegii o vor corecta, dar nu e nimeni care să poată să spună: e perfect la mine totul. Ideea este ce realizăm şi rezultatul nostru în acest moment, este un rezultat bun. Echipa de vaccinare şi-a făcut treaba, din punctul meu de vedere'', a declarat Raed Arafat, în exclusivitate la Antena 3.

Luni va sosi în România a șasea tranșă de vaccin Pfizer BioNTech. Este vorba de 92.430 de doze. Anunţul a fost făcut de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid (CNCAV).  




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%