Proiect cu fonduri europene pentru romii din Cândești

Decembrie 7 08:31 2017 by reporterbuzoian

Asociația „ESE – European Support for Education” anunță lamsarea proiectului „PROCOMUNITATE – Măsuri integrate pentru incluziunea socială a comunității rome din Cândești” (POCU/18/4/1/103539).

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Capitam Uman 2014-2020, se derulează pe o perioadă de 36 luni, fiind implementat în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltarea Comunității Rurale – ADCR (Partener 1), Primăria Comunei Vernești (Partener 2), Școala Gimnazială Cândești (Partener 3) și Fundația pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale (Partener 4).

Obiectivul general al proiectului este „combaterea sărăciei și excluziunii sociale pentru 600 persoane din comunitatea marginalizată romă aparținând UAT sat Cândești din com. Vernești, jud. Buzău, reg. Sud-Est, din care 479 persoane aparțin minorității rome (79,83%), din punct de vedere al capitalului uman, nivelului de ocupare și a condițiilor de locuire precară, prin furnizarea unor măsuri integrate și orientate pe nevoile comunității, privind educația, ocuparea și facilitarea accesului pe piața muncii, îmbunătățirii calității vieții și a incluziunii sociale”.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%