PRIMARUL TOMA CERE DEMITEREA PREFECTULUI

Mai 7 19:27 2020 by tvbuzau.ro

Primarul Constantin Toma cere ridicarea carantinei în cartierul Poștă și demiterea Prefectului judeţului. Edilul şef al Buzăului susţine că măsura instituirii carantinei este o măsură nepotrivită şi că populaţia din zonă are de suferit.

Primarul Constantin Toma s-a adresat ministrului de Interne Marcel Vela şi secretarului de stat Raed Arafat şi le-a cerut să revoce măsura privind instituirea carantinei în cartierul Poştă, decisă de Prefectură apariţia a 20 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus. Într-o conferinţă de presă, convocată la intrarea în cartirul aflat în carantină, edilul şef al Buzăului a explicat ce anume l-a determinat să se adreseze oficialilor de la Bucureşti

Primarul a cerut şi demiterea prefectului Leonard Dimian pe care îl acuză că nu a gestionat bine situaţia.

Prefectul Leonard Dimian nu a vrut să comenteze acuzaţiile ce i se aduc şi a transmis prin intermediul biroului de presă, că preocupările sale sunt îndreptate către sănătatea populaţiei, nu spre dezbateri politice.

“Prefectul județului Buzău, domnul Leonard Dimian, nu comentează demersurile domnului primar Constantin Toma, pe care le face posibilă libertatea de exprimare de care beneficiază fiecare cetățean.

În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu și de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Leonard Dimian are ca preocupări esențiale în această situație de urgență limitarea răspândirii Coronavirusului și sănătatea populației, nu dezbaterea politică.

Buzoienii trebuie să știe că autoritățile își fac datoria potrivit competențelor și iau cele mai bune decizii pentru siguranța epidemiologică a cetățenilor.”

Starea de carantină a fost instituită la începutul acestei săptămâni, în cartierul Poştă unde a izbucnit un focar de coronavirus de la o familiei de romi. Ancheta epidemiologică a stabilit că peste 20 de persoane s-au infectat după ce au intrat în contact cu un bărbat, ce în perioada Sărbătotrilor Pascale a fost în vizită la rude, în judeţul Ialomiţa unde a contactat virusul.

Laurenţiu Marinov/Robert Oprea

Post Views:

6


Sursa: tvbuzau.ro



Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%