Prima ediție a Zilelor Chișinăului la Buzău în imagini

Septembrie 17 07:15 2021 by observatorulbuzoian

Zilele Chișinăului la Buzău, prima manifestare culturală realizată după acordul de înfrățire semnat între județul Buzău și capitala Republicii Moldova a debutat, joi, la Buzău cu o dublă expoziție organizată la Galeriile de Artă Buzău în care au fost expuse atât picturi ale artiștilor de dincolo de Prut cât și ii tradiționale din Republica Moldova.

Manifestarea a continuat în stațiunea Sărata Monteoru cu u târg al meșterilor populari iar seara a adus în fața buzoienilor veniți în număr nesperat de mare un spectacol susținut de Orchestra Fraților Advahov și invitații acestora  care au interpretat în fața publicului mai multe melodii din folclorul românesc apreciate de publicul spectator. Totodată, în cadrul concertului trupei a avut loc și o prezentare de costume tradiționale modele fiind funcționari publici din cadrul capitalei Republicii Moldova dar și membre ale ansamblului Plaiurile Mioriței din Buzău, scrie observatorulbuzoian.ro.

Seara s-a încheiat pe ritmuri de rock puse în scenă de Lupii conduși de Alex Calancea dar și cu un foc de artificii.

Serbările Chișinăului la Buzău vor continua vineri cu expoziții, lansări de carte, degustare de produse tradiționale și un nou spectacol care va aduce în fața spectatorilor din Buzău Ansamblul Plăieșii și trupa Vali Boghean.

Citește mai mult ...


Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%