Porțile Mănăstirii Bradu, vechi de peste 240 de ani, expuse la Buzău de Ziua Culturii Naționale

Ianuarie 15 19:01 2022 by observatorulbuzoian

Muzeul Județean Buzău și-a prezentat, sâmbătă, de Ziua Culturii Naționale, bilanțul pe anul anterior și oferta culturală pentru anul în curs în cadrul unei conferințe organizate la sediul instituției.

Totodată, a avut loc o lansare de carete științifică în care au fost prezentate patru titluri care au văzut lumina tiparului în anul 2021(„Analele Buzăului”, nr. XIII/2021, „Valea Călmățuiului în Neo-Eneolitic”, „Catalog de Restaurare. Patrimoniul cultural. A doua viață”, „Funny Quarantine”, ) și au fost vernisate două expoziții ”Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzău” și „Porțile Mănăstirii Bradu”.

Porțile din lemn ale Mănăstirii Bradu cu o vechime de peste 240 de ani au intrat în patrimoniul Muzeului Județean Buzău în anul 1978 și au beneficiat de o amplă restaurare între anii 2019 și 2020 realizată de specialiștii Laboratorului de Restaurare din cadrul Muzeului Național al Bucovinei din Suceava. Ele au fost expuse sâmbătă într-un cadru de excepție care imită în mare parte zidurile Mănăstirii Bradu ce erau deservite chiar de porțile recent restaurate.

„Porțile au intrat în patrimoniului Muzeului Județean Buzău în anii 70, știam că provin de la Mănăstirea Bradu și cam atât. În 2018 începem să ne interesăm unde putem să le restaurăm, cui putem încredința o asemenea lucrare fiind vorba de patrimoniul cultural național și ajungem la Laboratorul de Restaurare și... [Citește articolul integral pe observatorulbuzoian.ro].




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%