Ponturi pentru cel mai reușit babic, gustosul salam picant din zona Buzăului. Cât durează prepararea lui

Decembrie 6 08:46 2022 by adevarul.ro

Babicul este un salam tradiţional românesc, crud, uscat, care conține un amestec de carne de porc şi de vită, condimentat cu sare, boia de ardei dulce şi iute. Amestecul este introdus în maţe subţiri de vită, care sunt apoi presate, afumate şi uscate în lunile reci de iarnă. Unul dintre secretele preparării babicului de Buzău constă în timpii alocați etapelor de procesare, scrie adevarul.ro.

Babicul de Buzău este considerat a fi cel mai gustos salam. FOTO Iulian Bunilă

Carmangeriile din Ținutul Buzăului au introdus deja în producție babicul pe care îl vor vinde în apropierea Crăciunului și a Anului Nou. Pentru a obține un produs așa cum se făcea odinioară, este nevoie de o perioadă lungă de procesare.

„Este un produs crud-uscat, pe care poți să-l consumi și peste câteva luni. Este deshidratat, numai din carne și ingrediente naturale. Punem în el pulpă de vită și pulpă de porc. Nu punem deloc carne grasă, ca să se usuce repede. Dacă scapi grăsime în babic, nu mai rezistă în timp. Babicul merge toată perioada anului, că-l mănânci vara cu roșii sau brânză, sau iarna, cu șuncă”, spune Constantin Frusinoiu, producător de afumături tradiționale din Mărăcineni.

Două săptămâni durează prepararea babicului. FOTO Iulian Bunilă

Ingrediente folosite la babicul de Buzău sunt carnea de porc și de...

Citește articolul integral pe adevarul.ro.




Se încarcă comentariile ... ‎0███████████████████100%